divendres, 5 d’abril del 2019

Via Rialles al Cingle de la Tor.



En un país on el gres no abunda sempre està be bellugar-se en aquest tipus de roca.La via ens ha agradat, a banda de l'entorn,recorre unes bones plaques de franjes esquitxades de petits díedres per trencar la monotonia.L'equipament minimalista obliga a navegar a la recerca del següent espit que ens indiqui que portem el rumb correcte,val a dir que la roca ofereix moltes possibilitats d'asegurar-se.El terreny és força homogeni i a vegades el criteri és el de cercar el pas més net de líquens.Segurament no tingui l'ambient de l'Esperó Delator peró ens ha agradat,homogènia i amb gràcia.Hi ha blocs que amb una mica de ganes baixen.


Accés: Cal anar fins al municipi de la Nou de Berguedà.Creuem el poble en direcció Malanyeu. Deixem un trencant a l'esquerra que porta a Malanyeu i seguidament creuem una casa. Després l'asfalt desapareix i continuem circulant per pista.Passem per davant d'una formatgeria.Al cap d'una estona hem de trencar a l'esquerra seguint una pista a ma esquerra amb un cartell que diu La Tor. A uns 400 metres d'aquest trencall la pista fa un tomb a la dreta,si anem rectes quedem morts en un prat,a 300 metres d'aquest tomb trobem la masia de la Tor.A partir d'aquest mas nosaltres hem fet 500 metres més de pista,fins una cruïlla de pistes de desemboscar força perdudes. De la formatgeria en amunt cal anar obrint vailets.
La pista està una mica fotuda,millor un turisme alt i compte si ha plogut.


Aproximació: Apurant el cotxe fins on ho hem fet nosaltres no hi esmerçarem més de vint minuts. Seguim la pista que portàvem ( marques vermelles) i en 30 metres agafem una pista de desemboscar a l'esquerra amb alguna marca blava.Aquesta pista força perduda ens permet arribar a un prat amb una bona panoràmica de la paret.Des d'aquest prat anem a flanc cap al peu de via per terreny poc embardissat encara que un pèl incómode.La via comença a l'entrada d'una feixa que marxa a la dreta,just a la dreta del marcat,Esperó Delator,espit a R0.



Material: 16 cintes exprés llargues,doble corda i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 2.Si es va just de grau afegir-hi un tres i doblar alguna/es peçes entre l'Alien groc i el Camalot del 2.


Horari: Aproximació 20',via 1h 30' i baixada 30'.
Grau obligat: V sostingut.
Orientació: Sud.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada