dilluns, 15 de juliol del 2019

Les escletxes de l'Ogre al Dispensari.



La via conté bones fissures i díedres però segurament els escaladors més escrupolosos patiran una miqueta a la segona tirada ja que és un bon rostoll.A més ens ha semblat que a la resta de llargs sempre hi ha el puntet de rostollisme per no perdre la essència a més d'un parell de blocs que algún dia aniran a baix,compte. A mi m'ha compensat però per gustos els colors.Ruta d'autoprotecció amb les roles montades i dos assegurançes de progressió. A la darrera tirada nosaltres hem sortit pel díedre que hi ha un pam a la dreta de la role.
Accés: Carretera C-13 entre Balaguer i Tremp, cal anar al municipi de Camarassa. Si venim des de Balaguer hem de creuar el poble ( font al costat de la carretera ) i abans de pasar un pont girar a la dreta en driecció a l'embassament de Camarasa, deixant la C-13. Ara seguim una carretera més petita i que mor a l'embassament. Podem estacionar a l'embassament o una miqueta abans, a l'alçada del corriol que puja al Puro. No tapeu l'entrada del camí.
Aproximació: Hi ha un corriol que puja directe des de la carretera de l'embassament. A l'inici d'aquest camí hi ha un poste de fusta que hi diu " al Puro",escrit amb retol.lador ( pot no ser-hi ). Arribats a la base del Puro anem a la dreta on trobem el díedre desequipat de la següent foto,uns cinc metres abans de la canal per on baixen els ràpels.


Orientació: Oest,ombra fins les 3.
Material: Unes dotze cintes exprés,algun fissurer i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4.Si es va just de grau repetir friends entre el 0.5 i el 4 ens ajudarà.
Grau obligat: Hi ha un tram de V+ al tercer llarg que semblava de mal trampejar.Potser V/A1+.
Descens: Des de la darrera reunió seguim un corriol a la dreta per després pujar i anar tendència esquerra per rastres de pas fins a trobar un bon camí que seguint-lo a l'esquerra ens retornarà a l'aparcament. ( 30').

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada