dimecres, 23 d’octubre del 2019

Tintín a les Moles del Don.




La més fàcil de tota la paret,a mi m'ha semblat una via guapa en el seu grau.
Suposo que no es pot dir que sigui un itinerari exposat però per la distància entre xapes jo no la recomanaria com a iniciació.Va ser equipada per dalt amb burins i posteriorment reequipada amb parabolts que es comencen a veure un xic vellets.Es tracta d'un itinerari bastant repetit,recomanable pla B ja que a més moltes cordades rapelen per la mateixa via. Si algú vol més pebre diria que a la R3 es pot anar a l'esquerra i sortir per la Via Arrels. Hem fet la via en dues tirades.


Accés: Sortint de l’Horta de Sant Joan desemboquem a la carretera que va d’Arnes a Prat de Compte, tombem cap a Arnes i de seguida hi ha un desviament a mà esquerra direcció als Estrets. Prenem aquesta pista fins al kilòmetre 7,5 on hi ha un desviament molt pronunciat a mà dreta que baixa a l'aparcament. Crec que es diu area de Lliberós.



Aproximació: A l'aparcament diria que hi ha indicacions per anar als  Estrets d'Arnes (evident). Seguim caminant pel costat dret del riu fins que arribem a sota de les Moles del Dom. Creuem el riu i anem a la dreta de la paret,és la última via de la paret. Hi he el nom mig esborrat i es veuen els parabolts.
Grau obligat: V/V+.


Orientació: Est,sol fins les 3.
Material: Només hem fet servir cintes exprés.
Horari: Aproximació 15',via 1 hora i retorn al camí 15'. 
Descens: Crec que la via estava equipada per rapelar,crec que és el més segur degut a les pedres soltes que trobem per acabar de sortir de la via.
També podem sortir caminant a la dreta i anar a buscar una canal tal i com marca la fotografia. El ràpel que marca nosaltres no l'hem fet ja que hi hem trobat una ferrada.
Ressenyes: Escaltzecas,gràcies!.

11 comentaris:

  1. que no la recomanaries per iniciacio? aixi com vols que aprenguim a escalar? amb una xapa a cada metre aprens a xapar,no a escalar....aquesta via la vaig fer amb la filla de 6 anyets i la mare...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una ristra de xapes taladrades des de dalt com aquesta "via" només és recomanable per fer-hi una neteja amb la clau i la radial i deixar lloc perque algú l'escali de veritat...des de baix i sense xapes.
      Em sembla una actitud bastant contradictoria defensar a ultrança l'escalada autèntica i després fer servir aquestes burilades modernes per dur-hi la canalla o la parenta de turno.
      Apa a veure si asumeixes que a part d'haver-se acabat el teu temps d'escalador també asumeixes que ets un bocamoll.

      Elimina
    2. Es pot ser mes gordo pero no mes tonto.
      Segu que la teva filla la va fe de primer...la vas fer tu de primer que amb sort portaes 20 anys escalan..tontopolles
      Millor deixat el Donut a la boca que aixins no dius rucades,tros de greix!

      Elimina
  2. Respostes
    1. ok,i de pas camvia tambe el comentari del anònim.Els seus pares no deuen estar gaire orgullosos d`Ell.I la seva Mare tampoc.

      Elimina
    2. ok,a veure si ho sabem fer!
      Salut i roca!.

      Elimina
    3. A veure si ara ens posarem a censurar.
      Per cert,Paca,que tenen a veure els pares i mares?em sembla que t'han dit veritats i val més que callis que dir coses que no venen al cas.
      Per cert hi ha una via que va molt bé per apendre a xapar però no a escalar,la Barra Lliure a l'Aeri...et sona?.
      Ah!El Ballart et deixa ben retratat al seu llibre.
      Tu escales o fas artifo?

      Elimina
    4. sr anònim: he dit pares(plural) i mare (singular) es una manera fina de dir-te fill de puta, pero ets tant ruc que n`hi tas adonat...

      Elimina
    5. Qui t'ha dit que no ho hagi entès?.Jo et deia que tenen a veure que jo sigui una filla de puta amb que tu només sapigues cosir la paret a ferro i xapar-ho enlloc d'escalar?.
      Ets un crack del bricolatge,sempre que tinguis l'espitador amagat al fons de la motxilla per si de cas ens fem caqueta i deixem els códols de Riglos tacats de merda.

      Elimina
  3. Aquest en Vaca més que una vaca és un gos que quan l'hi cardes patada al morro para de bordar.
    Ernest.

    ResponElimina
  4. Anònim t'has donat conta que la Paca t'ha fet un kao amb els frases?? Boníssim...

    ResponElimina