dissabte, 2 de novembre del 2019

Ressenyes del Roc de l'Alou.




Nosaltres hi hem fet una trobada d'escalada en familia i la veritat és que el sector ens ha anat de perles per aquest objectiu degut a :
1) Aproximació pràcticament inexistent.
2) Vies de IV/V ben equipades óptimes per a la iniciació.
3) Al peu d'aquests recorreguts més fàcils hi ha una esplanada on montar el xiqui park hipercómode i sense perill,ni de que ningú es despenyi ni de que l'hi baixi cap roc.L'única pega és que el peu de via te ombra i les vies sol,o els nens passen fred o els pares calor.
Si tenim ganes d'apretar més podem baixar a la dreta i trobarem vies de 6a a 8b,aquí el peu de via
no és tant idílic però és prou cómode.


L'accés és fa prenent la carretera que puja al Santuari de Queralt des de Berga,una mica abans d'arribar al Santuari veurem una pista a la dreta amb el cartell de Font de l'Alou.Agafem aquesta pista i al cap d'uns 300 hem d'agafar una nova pista a la dreta que passa a 20 metres del peu de via.Jo aparcaria abans d'agafar aquesta segona pista.
La orientació del sector és Sud les vies fàcils que trobem només arribar i Est les més difícils que hi ha baixant ( ombra a partir de les 3/4 aprox.).
La roca és calcari i les ressenyes les he tret del blog one limit,merci!

2 comentaris:

  1. Osti aquesta etapa la vaig pasar fa decades , quins bons records!! Apa a seguir cremant goma cuita en bons sectors que en tenim un munt!!
    Salut i robellons.

    ResponElimina
  2. Seguirem,encara que ja no sabem pas que cardar-ne de tants cabassos!!!.
    Salut i bolquers!!

    ResponElimina