divendres, 29 de novembre del 2019

Via NAG trio band.

La via te un parell de trams ben interessants: el díedre de la segona tirada i el flanqueig de sortida. La resta del recorregut és una mica per tots terrenys amb feixes,sorra i blocs. S'ha de dir que vàrem repetir l'itinerari al cap de ben poc de que s'obrís i que la intenció dels aperturistes era la de repetir la via per acabar de retocar-la;entre això i les repeticions que ha anat tenint segurament a hores d'ara haurà canviat el caràcter de l'itinerari.Hem enllaçat Ll2+Ll3 i Ll4+Ll5,sense problemes de fregament.La primera reunió només te un pitó,es pot reforçar al gust o pujar 3 metres i trincar el primer bolt del segon llarg). La via finalitza en una feixa,nosaltres hem acabat d'arribar al cim per la darrera tirada de la David Duaigües ( pont de roca visible,V+ semiequipat,guapo ).


Accés: Des de Vilanova prendre la carretera en direcció al Pas Nou,la que puja a les parets.Passem la Roca dels Arcs i trobem una pista a ma esquerra senyalitzada " Portella Blanca".Aquest trencant es troba abans de l'Hostal Nou i davant d'una granja.Seguirem aquesta pista uns 10 quilometres on aparcarem a ma dreta ( 4 cotxes ).Si es disposa de tot terreny es pot acabar de fer la baixada final fins al coll de la Portella Blanca. 
Aproximació: Des de la Portella Blanca agafarem la canal que baixa cap al poble de Rúbies,seguint el G.R..Baixem fins que som a l'alçada de la base de la paret ( 5') i aquí agafarem un corriol que ressegueix la base de l'espedat.La via està al principi de la paret,pont de roca blau visible,fita i sageta.
Material: 18 cintes exprés amb algunes llargues si enllacem i un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 2. A la topo marca dur peçes més petites,repetir el 0.75 i portar un 3. També diuen de guardar l'1 per entrar a R2.
Grau obligat: V/A1,també pel segon de corda a la darrera tirada.
Horari: 1 hora i mitja per fer la via sortint pel darrer llarg de la David Duaigües si volem enllaçar amb una altre via conteu entre 20 i 30 minuts per tornar a ser a peu de via.
Orientació: Sud,diria que te sol a partir de les 10.
Descens: La via acaba a escasos metres del camí de l'aproximació.

2 comentaris:

  1. Carai Marc, no vas trigar a repetir-la, suposo què ajudaries a sanejar-la, je,je.

    ResponElimina
  2. Bones Joan!.Vàrem cardar algo abaix però després va arribar gent i ens va cardar basarda aixafar a algú.
    A veure quan n'anem a fer alguna junts!.
    Salut i vies noves!

    ResponElimina