dimecres, 5 d’agost del 2020

Gran díedre a la Valleta.




Al Pic de la Valleta hi ha dues lineas clàssiques i repetides per desenes de cordades cada estiu: l'Esperó Nord Est i el Gran Díedre.La via del Gran Díedre resulta més senzilla,menys variada i no te tant d'ambient.Ressegueix un evident canal de dalt a baix,els passos més complicats són per superar ressalts i restem tota l'estona encaixonats.
Seguint la ressenya d'en Parce hi podem fer els següents retocs:
En general hi ha menys claus dels que marca la ressenya llevat de la placa de la primera tirada on hi ha 3 pitons.
R2 l'hem fet en un bon relleig a 40/50 metres amb un sol pitó a la dreta que hem reforçat amb un alien verd.
R3 en un altre bon relleig a 40 metres,un sol pitó i d'aquí 60 fins al final de les dificultats.




Accés: Coll de Pi Morens,a l'estació d'esquí de Porta/Pi Morens.Si disposem d'un tot terreny i no tenim escrúpols ( cartell de prohibit ) podem seguir la pista fins a un remontador retallant una mitja hora l'aproximació i la baixada.
Aproximació: Seguim amunt per les pistes.Agafem una pista que puja per sota dels remontadors sempre amb la intenció de vorejar la vall de sota la via per la dreta.Quan la pista fa un revolt a la dreta nosaltres anirem cap a l'esquerra per un llom on trobarem algunes fites.Seguint aquest corriol arribem a la tartera de peu de via.
Material: A nosaltres ens han calgut 12 cintes exprés millor llargues,algún tascó així com un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 2.Algunes cordades hi afegeixen el Camalot del 3 i/o algún friend mitjà repetit.També hi ha qui aconsella dur un martell per repicar els claus.
Horaris: Aproximació 2 hores,escalada 3.5 hores i baixada 1 hora 45'.
Orientació: Segons el nom Nord Est,la via te sol fins cap allà la una. 
Descens: Des del cim baixar a la dreta a un gran i evident coll.Baixem per la primera canal que trobem,no hi ha desgrimpades.
Ressenya: Romanticguerrer,gràcies!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada