dilluns, 19 d’octubre del 2020

La Perla Negre al Sócol del Montroig.




Bona escalada d'autoprotecció on només s'ha sucumbit a la temptació d'expansionar per fer més cómodes alguns relleus.El recorregut és ben variat ja que transita per díedres i plaques seguint la lógica però creuant les inevitables feixes que li resten ambient a l'activitat.
Hem enllaçat sense problemes de fregament el segón i tercer llarg.
La placa de la quarta tirada es troba pelada i cal navegar,els escrostonaments fets durant el sanejament són un bon indicador de que estem en el camí correcte.
Darrer llarg francament bonic.
Finalitzada la via podem enllaçar amb algún dels recorreguts de la Cova del Tabac


Accés: Un cop passat el poble de Camarasa direcció Tremp creuem el Segre i trobem dues esplanades a ma dreta on aparcar.
Aproximació:  Amb la fotografia la via es veu perfectament des de l'aparcament.Seguim per la carretera en direcció a Tremp i la creuem. A l'alçada d'un petit torrent pujem pel vessant,seguint una traça prou fressada amb alguna fita que ens durà a peu de via en uns deu minuts. Dos parabolts visibles.




Orientació: Podria ser SE.
Material: Un joc de fissurers i un altre de friends des de l'Alien groc al Camalot del 6 repetint el #4.
Si es va rodat segurament es pugui prescindir de la repetició i dels friends extragrans.De fet,si no vaig equivocat,en la primera repetició només es varen fer servir els friends fins al número 3.
Horari: Aproximació 10 minuts,via 3 hores i descens al cotxe 45'.



Descens: Des de la darrera reunió de la via cal pujar una mica per agafar un corriol que va de planer a l'esquerra.Aquest corriol el seguirem uns 300 metres a l'esquerra fins a una canal.Desgrimparem per aquesta canal uns 80 metres fins arribar a una instal.lació de ràpel formada per tres espits amb dues anelles i cordino.Ràpel de 60 metres,si es vol fraccionar caldrà abandonar material en algun arbre. 
Nosaltres hem fet una via a la Cova del Tabac.

2 comentaris:

  1. motl be! tb és molt bonic escollir l'enllaç del tercer i quart si es va prou còmode amb aquesta escalda d'autoprotecció i navegació(en realitat segon i tercer llarg, que el primer llarg ja l'havia obert en Marc Segarra), sortint tota la placa central d'una tirada

    ResponElimina
  2. Ei Edu a vere quan coincidim que fa dies que no en fem cap plegats!.
    Salut i vies noves!!!

    ResponElimina