dimecres, 10 de febrer del 2021

Via Redrum a Àger.

 


Una clàssica que no necessita presentació,amb el falnqueig més fotografiat de tot Catalunya!.Varietat de passatges,dificultat suau però homogènia,roca bona i equipament tirant a abundant encara que una mica anticuat a base d'espits,al primer llarg hi trobarem burins.L'excepció a l'abundant ferralla seria la tirada per sortir de la feixa (V) on les xapes estan més separades i és difícil emplaçar alguna peça.Hi ha qui enllaça tirades,com sempre en aquesta paret haurem de caminar a la feixa. Nosaltres n'hem sortit prou cofois.



Accés: Àger seguir la carretera cap al Coll d'Ares. Una mica abans d'arribar al coll prendre una pista a la dreta en direcció a Colobó. La pista passa per sota de les parets, aparquem més o menys a la vertical de la via.

Aproximació: Una mica abans de quedar  a la vertical de la via hi ha una traça fitada que arrenca en una tartera.Aquest corriol ens portarà fins la base de la paret.En aquest punt caldrà grimpar ( III +,5 metres) una feixa.Assolida la feixa flanquejar a l'esquerra fins al peu de via.Bavaressa característica mb dos pitons,espits i burins visibles més amunt. A l'esquerra hi te els parabolts ben nous de La via d'en Salla així com els burins atrotinats d'algún projecte inacabat.

Material: Nosaltres només hem fet anar 12 expresos però les ressenyes aconsellen portar un joc de friends.



Grau obligat: V+/A0 o V/A1.

Horaris: Aproximació 20',via 3 hores i descens 30'.

Orientació: Sud.

Descens: Del final de la via acabar d'arribar a la carena.La seguim cap a la dreta on a través d'una feixa amb desgrimpades arribem a la canal/tartera que ens deixarà a la pista per la que hem aproximat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada