dilluns, 14 de febrer del 2022

Via Druides del Collsacabra.


M'ha semblat una linea molt ben trobada,si es va fort deu ser una via de lliure ben sostinguda amb encastaments ben potents.Si som més amics del pedal que del gest també hi gaudirem d'una escalada entretinguda que ens farà estirar-nos,penjar-nos de peçes petites i fer curtes sortides en lliure.Bon ambient i flanqueig molt fotogènic.Per arribar a la segona xapa del segon llarg hi ha un pas de V que no he sabut fer en lliure amb caiguda a relleig,rebot i al buit.Disposem d'una fissura ben fina on he triangulat l'Alien negre i els microtascons per passar amb guarrilibre.Si hagués tingut un clau ( pla o universal ?) hagués fet el pas més tranquil. Activitat relativament ràpida,de bon convinar amb la veïna Tavertetris.



Accés: Per la carretera que va de l'Esquirol a Tavertet. Venint Esquirol 1km ( a ull )abans de Tavertet es veuen les parets a ma esquerra. Estacionar abans del pont a ma dreta aparcament amb un bloc i cartell de senderisme.

Aproximació: Just abans del pont hi ha una pista abandonada a ma esquerra amb una tanca pel bestiar. Seguir-la, prendre una bifurcació a la dreta. Arribem a una gravera, en aquest punt abandonarem la pista ( fita) i per anar a caçar un corriol que recula a ma esquerra i que fa pujada. Quan som a la vertical de la via ascendir cinquanta metres a través del bosc ( alguna fita ).A peu de paret grimpar un parell de feixes. Díedre xemeneia evident, placa amb el nom i bolts visibles.



Orientació: Sud est(?).

Material: 14 cintes exprés, un estrep, microtascons, fissurers petits, Alien negre i els Camalots 0.5,0.75,1,2 i 3.El Camalot del 6 pot estalviar-nos una sortida d'estrep de IV/V.

Horaris: Aproximació 15',via 1 hora i mitja, baixada 20'.



Grau obligat: IV+/A1+,amb pitons IV+/A1.

Descens: Nosaltres hem baixat caminant i la veritat és que passes per racons molt macos. Del final de la via anar a l'esquerra, seguint una pista arribem a un gran pla amb una casa de pagès. Més endavant localitzem un grau pel qual baixem fins a la carretera on hem estacionat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada