dilluns, 16 de maig del 2022

Diedre Parola al Contrafort de les Bateries.


Els entesos diuen que es tracta d'una via per col.col·leccionistes. Malgrat no haver-me dedicat mai a la filatèlia ni a la numismàtica guardo tots els sucres quan faig el carajillo i suposo que en el fons tinc ànima de col·leccionista rostollaire ja que el Díedre Parola a mi m'ha agradat prou. Tampoc seria una via que repetís a no se que alguna ànima caritativa la netegi i la sanegi un pèl però per fer-la un cop no va estar malament.Cal esquivar força llastres que hem cardat a baix i hi ha alguns trams herbosos.

No hem trobat el pitó que hi hauria d'haver a R1.La reunió del cim l'hem fet al coll que hi ha un cop feta la desgrimpada del cim. Nosaltres hem arribat a la via fent primer una via a la Codolosa i una altre a l'Àtic de la Codolosa de manera que ens han sortit uns tres-cents metres d'escalada una mica discontinus. Per aquesta opció mireu-vos l'aproximació a partir d'on es creua amb el final de la drecera del Fra Garí.

Accés: Aparcament a l'Àrea Recreativa de la Salut al municipi de Collbató. 

Aproximació: Pel Camí de les Bateries fins a trobar una traça desbrossada a la dreta i marcada amb punts verds.Aquest camí passa pel final de la Drecera del Fra Garí ( P.R. ) per on podríem assegurar de manera més ràpida però més costeruda.Seguim aquest camí de punts verds creuem el Torrent de Font Seca (?) i fem una petita pujada.Feta aquesta pujada trobarem un ressalt de roca amb una fissura herbosa a l'esquerra i un espit visible a uns 5 metres del terra.

Material: 8 cintes exprés,bagues sabineres i un joc de friends des de l'Alien negre al Camalot de l'1. La topo diu portar claus però no els hem dut, alguna cordada ha trobat a faltar el Camalot del 2 per muntar la primera reunió.
Horaris: Aproximació des del final de la drecera del Fra Garí 15',si es puja expressament des de Collbató es deuen trigar uns 45',per fer la via hem trigat 1 hora i mitja i 40 minuts del final de la via a l'Àrea Recreativa de la Salut.
 
 
Grau obligat: V/V+.
Orientació: Sud (?).
Descens: carenar fins a trobar el camí de les Bateries.Seguir-lo a l'esquerra. Si volem estalviar-nos una volta de mitja hora convé estar atents a la traça de punts verds que enllaça amb la drecera del Fra Garí.

2 comentaris:

  1. Enhorabona, una via gens banal, aquests quarts Montserratins....

    ResponElimina
  2. Collons amb la Perolada!, els quarts de Montserrat treiem el fetge però als de Sant Llorenç veiem la Padrina.
    Salut i calcari amb canto,sisplau!

    ResponElimina