dilluns, 30 de setembre del 2013

Cobra al Roget.



L'altre dia amb la Txus i en Salip vàrem fer un intent a aquesta via del Roget, vàrem rapelar des de la R3 perquè la vàrem trobar massa herbosa pel nostre gust. Suposo que havíem d'haver tingut paciència i que les dues tirades de xemeneia valen la pena...
- L'accés es fa per la pista que porta a les mines, pujant per la carretera que va a l'Estassen a ma esquerra hi ha una esplanada d'on surt la pista. Nosaltres hem pujat amb la Kangoo, hem fet la primera pujada sense problemes i hem aparcat al costat d'una bassa. Després hem vist que havíem d'haver seguit la pista més tros i girar a la dreta on hi ha un cartell de senderistes per aparcar finalment en una esplanada amb una placa commemorativa. D'aquest punt surt un camí que puja cap a la tartera que hi ha l'esquerra del Roget. Seguim aquest camí fins que estem a l'alçada de la base de la paret. Llavors ja trobarem una traça que ressegueix el peu de la paret.

- Des de el terra es veuen els espits de la primera tirada. EL primer està en una rampa de II-III i el podem utilitzar de R0.

Penjo aquesta ressenya del Caranorte, si l'autor no ho vol que ho digui i la trec.



- La R1 de la que parla en Gatsaule no l'hem trobat i l'hem montat a sota dels sostres ( tascons+C 0.75 ). EL llarg 2 queda curt, segurament la bona opció seria saltar-nos la R2.

-Per baixar hem fet dos ràpels: R3-R2 amb 10 metres i R2 terra amb 55 metres.

 Si algú la vol anar a fer a mi m'agradaria acabar-la!


3 comentaris:

  1. Tens la opció d'entrar per una via que puja uns metres més a la dreta per tot el pany vermell a sac, després d'una fissura amb espits escandalosa???! no està acabada però et portaria al peu de la gran xemeneia! Aquets dos llargs surten de 50 i 30 i són 6b i 6b/c més o menys. L1, als 30 metres quan es torna gris, xapes un tascó de via i fas la vira a dretes fins un altre diedre... R dos pitons bons. el següent recte flanquejant un bloc,ja podries montar a la R de la cobra.
    la via no té xapes però era quan teniem claus i n'hi han alguns... ens falta un llarg, però entreu per aquí perquè, honestament, és una entrada molt interessant tractan-se del contrafort guarrillo del roget!
    quina parrefada, bufffa!

    salut


    Adrià

    ResponElimina
  2. per cert, la topo la vaig fer per això... ara bé, a mi no em feu gaire cas!

    ResponElimina
  3. Bona aquesta!, la xemeneia es veia molt guapa i si hi ha aquesta opció que comentes la via deu sortir ben guapa.
    Doncs merci per la ressenya, entenc que si arreplego qualsevol topo teva la puc penjar al bloc,no?. Sempre que l'autor ho permet prefereixo fer-ho així perquè si desapareix la pàgina així no es perd la informació.
    Salut i metres!

    ResponElimina