dimarts, 3 de setembre del 2013

Vinatzer a la III torre del Sella.



-Cordada: Txus i Busquets.
-Material: Joc de friends des de l'Alien groc fins al Camalot del 3 i tascons.
-Accés: Cal anar al Passo Sella ( 2.244 m. ). Accesible en cotxe des de la població de Canazei.




-Aproximació: Bastant evident ja que la via es veu perfectament des del cotxe. Des de el Passo Sella hem de pendre el sender n.649 en direcció a les Torres del Sella. Un cop a sota de les Torres ja veurem una traça que s'enfila en direcció a les mateixes per una tartera. La seguim fins aproximadament a sota de la Segona Torre i aquí flanqueijem en direcció a la Tercera Torre. La via comença uns vint metres a l'esquerra de la gran canal que delimita la torre per la dreta, en una zona de plaques tombades a l'esquerra d'un sostre.



 No entrar per una fissura amb un friend encastat sinó per la seva dreta. Diria que hi ha altres entrades de la via.
Per arribar a la base de la paret calia superar una petita congesta de neu sense necessitat de grampons.


-Ressenya: Com que les portàvem no ens vàren molar massa en vàrem fer una, quan pugui la penjo.De moment piratejo la del llibre que duiem.


-Via: Guapa. La roca és en general bona, a dalt hem passat per la variant de l'esquerra i potser no ho és tant peró ja es passa bé i al llarg de sobre la feixa està una mica sobada. V+/A1 obligat.


-Descens: Acabar d'arribar al cim i desgrimpar uns cinc metres a l'esquerra fins a una instal.lació de ràpel. Fem aquest ràpel de 22 metres. Aquí en teoria caldria desgrimpar per la Normal fins a la vira. Nosaltres ens hem liat i hem agafat una linea de ràpels que amb quatre ràpels curts ( millor amb una sola corda, compte amb les enganxades del nus ) ens deixarán a la vira. Si aneu per aquests ràpels millor portar alguns cordinos de recanvi que estan cutres.
Un cop a la vira la seguim fins que finalitza a la Canal i seguim aquesta de baixada, primer amb petites desgrimpades i després amb dos o tres ràpels jo diria que obligats.
Al final de la canal hi havia una bona rimaia que hem pogut passar bé sense grampons.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada