dimarts, 24 de setembre del 2013

Diedro Veral a l'Aguja del Italiano.



-Cordada: Nil, Jordi Vilà i Busquets.
-Aproximació: Igual que a la Karmele, peró quan estem a sota de les parets cal anar a la dreta per trobar el peu de via. Encara que amb lo curta que és mola fer-la després d'alguna altre. La Gutz és ràpida i et deixa al camí que hi ha a sota de l'Agulla, estalviant l'aproximació. També la podem fer de baixada de la Biba Fidel! o la Karmele, ja que la baixada d'aquestes vies també et deixa a l'esmentat camí.




-Material: Algun tascó i joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 2.
-Via: Està bé però tampoc ens ha semblat que fos el millor díedre d'Ansó com diu en Picazo a la seva guia. La via es deu poder fer en una sola tirada de la següent manera: Pugem grimpant fins als dos bolts que asseguren el tram de V de la primera tirada i montem R0 (III, així ho hem fet nosaltres ), d'aquest punt crec que amb 60 justos es deu arribar a la reunió cimera. Nosaltres no ho sabiem i hem muntat R1, un cop al cim sobrava força corda.La via va ben recte. V+/A1 obligat.




-Descens: Al cim cal anar a l'esquerra i en una petita bretxa localitzem l'instal.lació de ràpel. Fem un ràpel de 50 metres fins al coll que hi ha entre l'Aguja del Italiano i la Paret de l'Italiano. Un cop al coll hem de desgrimpar per la canal que queda a la dreta ( cap Ansó ), herbós. Passem per peu de via i retrobem el camí de l'aproximació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada