dijous, 19 de setembre del 2013

Diedro del 73 a la Paret de la Cascada.






-Cordada: Isaac Ferrés i Busquets.
-Ressenya: Al bloc d'en Luichy


-Material: Nosaltres portàvem dos jocs de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3, un Camalot del 4 i els tascons. No vàrem utilitzar ni el verd ni totes les repeticions però si que anaven bé. Segurament el millor és repetir tots o alguns friends entre el Camalot del 0.75 i el 2. No portàvem pitons i tampoc els hem trobat a faltar, l'últim clau del llarg 7 es mou molt ( assegura un pas de IV+ ) però podem posar el Camalot del 4 a caldo mig metre per sota.


-Aproximació: Com la Heroína la via comença quinze metres a l'esquerra d'aquesta. La primera tirada va per un díedre mig herbós força evident. Hi ha una picada de "1973" a l'inici.
-Orientació: Sud, la paret ha estat al Sol de 9 a 5.


-Via: Bona via d'aventura amb un recorregut sinuós i poc equipada.Coincidim plenament amb el que diu en Luichy: passos desplomats però curts. La via va enllaçant díedres,fissures i xemeneies de totes les mides on en general ens podem anar assegurant bé. La roca és bona en general però compte amb sortir-se de la via que la cosa empitjora. A vegades costa una miqueta de trobar la via. Coses a afegir a la topo:
- L'abret de la R1 te un vagueto vell i es reforça bé amb un 0.75 i un Alien ( no recordo color ).
-Al segon llarg anem flanquejant a l'esquerra buscant la zona que no desploma. Trobarem un gendarme encintat als primers metres de la tirada.
-A la tercera tirada hem arribat al clau per la seva esquerra. Anar-hi recte semblava més fàcil peró no es podia assegurar.


-El pitó del quart llarg està molt entrat i amb cordinos vells, porteu-ne un a ma per posar-lo.
-A la sisena tirada al principi no acabar de flanquejar a l'esquerra ( més fàcil ! ) sinó fer un petit pas desplomat per accedir a la " bavaresa de techos ", no es veu el clau d'aquest llarg des d'abaix.
-Al setè llarg hi ha tres claus. A l'inici no sortir recte ( tascó abandonat ).
-A la novena tirada només hem trobat dos pitons, sembla que en Luichy fa la reunió al segón clau. Nosaltres l'hem fet set o vuit metres més amunt, en una bona repissa a l'esquerra ( Camalot 0.75 i Alien gris ).
La dificultat obligada deu ser V+/A1.
-Descens: Com a la Heroína

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada