dimecres, 23 de setembre de 2015

Via Aventafocs al Puro de Camarasa.


La primera tirada és un díedre molt guapo i variat d'escalar, el segón llarg està bé però hi ha un merder de xapes que ha fet que ens costés veure per on anava i la tercera tirada xula i amb ambient. La roca en general bona però al segón llarg hem trobat un tram de blocs que molaria fotre abaix: compte!!!!!. La R1 te un clau que es mou però agduanta.
-Accés: Carretera C-13 entre Balaguer i Tremp, cal anar al municipi de Camarasa. Si venim des de Balaguer hem de creuar el poble ( font al costat de la carretera ) i abans de pasar un pont girar a la dreta en driecció a l'embassament de Camarasa, deixant la C-13. Ara seguim una carretera més petita i que mor a l'embassament. Podem estacionar a l'embassament o una miqueta abans, a l'alçada del corriol que puja al Puro. No tapeu l'entrada del camí!.
-Aproximació: Des de la carretera hi ha un corriol que puja directe a la base del puro en un parell de minuts. La Directa va per l'evident díedre central, l'Aventafocs queda a la dreta del díedre, just després de la Fiesta Birmana i la Fiesta Vikinga.


-Orientació: Oest.Ombra fins cap a les quatre
-Material: Nosaltres hem fet servir l'Alien verd i els Camalots 0.75 i 3 ( amb el del 2 també es fa ).
-Dificultat obligada: En principi V+. Si es volgués trampejar la primera tirada no se si es podría fer amb peçes petites a la placa de l'esquerra o caldria possar els friends més grans ( C4 ó C5 ??? ) al mateix díedre.
-Descens: Rapelant per la Directa. Per aquí hi hem rapelat diverses vegades i hem comprovat que amb doble de 60 es poden fer només dos ràpels ( 20 i 55 ) i amb simple de 60 tres ràpels ( 20,30 i 30 ). Els ràpels et deixen al costat del peu de via ( motxilles ).
-Ressenya: De l'Escalatroncs, merçi!. Quan pugi enllaço!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada