divendres, 27 de novembre del 2015

Makhiputa Luta al Roc d'en Solà. Perles.


Bonica via esportiva,molt homogenia en la seva dificultat i sobre un rocam excel.lent.L'equipament,a base de parabolts i alguns pitons,és prou generós com per no passar gens de por tot i que en alguns trams toca escalar.De bon combinar amb altres vies de la paret, si ràpel.lem la via ens queden al costat la Tasunke Witko,del mateix autor i un pèl més fàcil i la Paraimara, més de catxarreig.



-Accés: Aparquem a les inmediacions del poble de Perles, al poble hi ha una font.
-Aproximació: Creuem la carretera i agafem.un camí de carro que va en direcció a la paret que és ben visible.Abans d'arribar a sota d'un coll deixem el camí que portem i agagem un corriol a l'esquerra. Aquets corriol porta a la base de la paret. Al principi el camí està ben definit però al final és més incòmode de seguir. Passem les runes d'un corral, on comença la Fragua de Vulcano i uns cinquanta metres més enllà localitzem el peu de via. La primera expansió de la via és un espit del 10.


-Material: Hem possat un Camalot 0.75 i l'Alien gris al primer llarg.Un tascó BD del 5 i un Camalot del 2 per treure pèndol al segón a la penúltima tirada.L'últim llarg està desequipat però hi ha sabines per llaçar.Hem fet la via amb corda simple,com que les tirades són curtes no hem tingut fregament.Si es vol rapelar la via i anar amb simple crec que caldria com a mínim una corda de 70 pel primer llarg ja que fa 35metres.
-Grau obligat: 6a\A0,suposo que amb pedals i ganxo es deu passar amb V+.


Descens: La via està equipada per rapelar,amb una anella i cordino per reunió. Nosaltres hem preferit baixar caminant tot fent l'entretinguda cresta, amb alguns passos de II/III. Anem seguint la cresta, cal estar alerta a no pujar el darrer ressalt de l'aresta i baixar a l'esquerra per una tartera fins que quedem a l'alçada del coll. Compte a no baixar massa per la tartera i flanquejar a l'alçada del coll.

2 comentaris:

  1. Jo li posaria de grau obligat 6a ben bo (fins i tot 6a+ per anar de tranquis). Però amb V+ no passes el mur del tercer llarg.

    ResponElimina
  2. Ja és això....ja veig que m'he flipat i lo de V+ amb ganxo ni de conya!

    ResponElimina