divendres, 11 de març del 2016

A la deriva a la Roca Alta.

 La ressenya no enganya: és una via de ressalts que resol de la millor manera possible un pany de paret que a priori no sembla massa atractiu. La primera meitat del primer llarg a mi m'ha agradat, la placa del tercer llarg i el díedre del darrer llarg no estan malament del tot. Val a dir que hi hem anat després d'unes nevades i ho hem trobat tot força moll, potser això fa que l'haguem trobat menys guapa del que és. La roca ha estat sanejada però queden coses per tirar, compte!. Nosaltres l'hem fet en dues tirades, terra-R2 i R2 cim. Per anar de R2 al cim crec que el col.lega tenia força fregament.



Cordada: Pablo i Busquets.
Accés: Hem d'agafar la pista que porta a l'ermita de Meià. Al cap de dos quilometres trobem una pista a la dreta que no hem d'agafar. Seguim 2.5 quilómetres més i aquí si que hem d'agafar una pista a la dreta que hi ha just pasada una casa. La seguim fins a una mena de collet amb uns bucs d'abelles. Aquí la pista puja a l'esquerra i , està en més mal estat. Nosaltres hem aparcat aquí.

Aproximació:  Pujem per la pista i de seguida agafem un corriol a l'esquerra que s'enfila cap a la paret. Hi ha fites, és evident i crec que hi havia marques de pintura però no em feu dir el color.
Un cop a peu de paret la seguim cap a la dreta uns deu minuts. Sense arribar al peu de les vies Plurabel i Pornostar que queden més a la dreta. L'inici de la via està uns cinquanta metres a la dreta del característic díedre-xemeneia de la Zapadores. Es veuen els bolts des de el terra i està un xic abans del peu de via de la Altres límits ( agulla separada de la paret per una canal herbosa i bolts visibles ).
Material: He posat un Camalot 0.75 i un Alien groc a la primera tirada.Doble corda i cintes llargues útils si enllacem tirades.
Orientació: Sol fins les quatre,crec.
Descens: Nosaltres hem rapelat per la via en dos ràpels: sabina-R2 (50 ) i R2-terra (40). Si ho feu així compte amb els rocs a les feixes i una alzina molt gran on s'enganxen les cordes del segon ràpel. Portar alguna vaga de recanvi.

3 comentaris: