dimecres, 13 d’abril de 2016

El pal de la W al Serrat del Poll

Via que s'escola entre les seves veïnes buscant l'espai lliure fins assolir el cim. Tot i que hi ha trams força xulos, a nosaltres no ens va agradar tant com altres vies de la paret. Alguns trams són una mica cutres i alguns llargs passen molt a prop d'altres vies de la paret.
Quan la vam fer nosaltres (a principis de març) la via acabava a la R5 i s'havia de rapelar des d'aquest punt. Escalant un díedre cutre que quedava sobre la R5 vam aconseguir connectar amb la via Los Misteris del Pepegall. Ara sembla que han allargat la via i ja es pot arribar fins al cim per una línia independent, però no sabem exàctament com ha quedat.-Cordada: Busquets i Macau.
-Accés: Hem d'anar a Alòs de Balaguer,a uns 15 km. d'Artesa de Segre. Un cop a Alòs de Balaguer hem de creuar el poble i seguir per una pista que comença fent baixada al costat d'una font i que discorre paral.lela al riu. Seguim aquesta pista fins al final, on trobem una petita esplanada on deixar el cotxe.
-Aproximació: Continuem per la pista paral·lela al riu que es va convertint en camí. En pocs metres trobem un camí a mà dreta que puja cap a la paret. Després d'una curta pujada arribem a peu de paret. Inscripció amb el nom a peu de via (també veurem algun cordino).-Orientació: Sud-est
-Material: Cintes exprés i alguns friends o tascons per reforçar l'equipament de la via.
-Grau obligat: V
-Descens: Des del cim hem de desgrimpar uns metres per la cara oposada fins a localitzar una savina amb una instal·lació de ràpel. D'aquí muntem un ràpel de 40 metres. Continuem baixant pel vessant oposat (camí i rastres de pas) fins arribar a una passarel·la sobre el riu. La seguim i en poca estona arribem al camí de l'aproximació.

-Ressenya: Al blog de l'aperturista podem trobar una descripció i una topo de la via tal i com està actualment:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada