divendres, 8 d’abril del 2016

Integral Josep Barberà i Suqué al Mirador de Sant Joan





Agradable escalada que va enllaçant plaques de dificultat variada, del IV al 6b, però no obligada. Els trams més difícils tenen un equipament abundant, però els llargs fàcils són exposats perquè trobarem poques assegurances i no és fàcil afegir-ne més.
Tot i que, en realitat la via enllaça dues agulles (la Punta Pam a Pam i la Miranda de Sant Joan), es camina molt poc entre els dos ressalts i es fa bé, sense massa terra ni vegetació.


.
-Cordada: Macau i Busquets.
-Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€.
-Aproximació: Del Monestir agafar les Escales dels Pobres, en direcció a Sant Joan. Al pla de Sta. Anna anar pel de sota i quan sortim al camí transversal ( St. Joan-St. Jeroni ) seguir-lo a l'esquerra fins a l'estació superior del funicular de Sant Joan (també podem pujar fins aquí amb el funicular, és més ràpid però força car). D'aquí seguim el camí cap a Sant Joan i Sant Onofre. Passada l'hermita de Sant Joan trobem un camí que surt a mà esquerra en una corba molt marcada (marques blaves). Seguim aquest camí durant una bona estona, primer rodejant les agulles, després en una baixada per rampes de roca i  finalment entrem al bosc. En aquest tram hem de controlar un corriol que surt a mà dreta, just en un punt on el camí fa un gir marcat a l'esquerra. Seguim el corriol fins a peu de via, hi ha una inscripció (JBS) i una fletxa.


-Orientació: Oest - sudoest, nosaltres hi vàrem anar sobre les quatre de la tarda i la via tenia pinta de fer estona que estava al sol.
-Material: La via està equipada amb espits i algun pitó. Nosaltres hem posat un Camalot del 0.75 als alejes de IV de la primera i quarta tirades. Potser també es pot posar algun Alien o similar.
-Grau obligat: V/A0.
-Descens: Des del cim desgrimpem cap a la dreta (mirant la paret) fins a trobar un corriol que ens portarà ràpidament al camí de l'aproximació.
-Ressenya: Nosaltres hem anat amb la ressenya del llibre d'en Luichy de Gorros. També està molt bé la ressenya dels germans Masó.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada