dilluns, 11 de setembre del 2017

Jim Bridwell contra el siudadano al Setrill.


Via amb un traçat curiós. Comença en un tram molt vertical de la cara est, però amb un flanqueig cap a la dreta evita la part més difícil i va a buscar l'aresta per on puja la via Normal. Està equipada amb espits de xapa petita, que en algun punt costen de veure. Als trams difícils estan a prop, però allunyen bastant als llargs fàcils. Bona roca en general, tot i que a nosaltres se'ns ha trencat alguna llastra. Sembla que es fa molt poc.


-Cordada: Macau i Vicenç.
-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles ( senyalitzat ). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi i agafem la Canal Ampla fins a localitzar la cara est del Setrill. Després pugem pel bosc fins a peu de paret, la via comença a l'extrem dret. Les primeres  assegurances costen una mica de veure perquè són velles i de xapa petita.



-Orientació: Est.
-Material: Cintes exprés. Hem posat algun Alien als trams fàcils.
-Grau Obligat: 6a.



-Descens: Desgrimpem uns metres per la cara nord fins a una alzina. D'aquí muntem un ràpel de 35-40 metres fins al terra. També es pot baixar amb un ràpel d'uns 50 metres pel via Bon Voyage cara est) equipada amb parabolts i argolles.
-Ressenya: Nosaltres hem fet servir la topo que surt a la guia d'Agulles.A internet podem trobar la de Kpujo,bia número 12.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada