dilluns, 18 de gener del 2021

Via d'en Pitu als Graus,Collbató.



Més que una via llarga són dos totxos que enllacem amb una petita caminada. La roca és boníssima,sense pul.lir  i l'equipament a base de parabolts,abundant. Nosaltres l'hem escalat en dues tirades,la segona reunió és ben incómode. Sense ambient de via llarga. Si rapel.lem la via podem acabar de fer metres al sector Placa de la Poma ja que la via s'inicia en aquest sector.


Accés el farem des de el municipi de Collbató, cal anar a la part alta del poble a la cantonada dels carrers Graus i Dreçera. Aparcar a Collbató en caps de setmana pot costar: o matinem o ens tocarà aparcar a la part baixa del poble i sumar uns cinc minuts a l'aproximació.
Aproximació és ben cómode i planera.A l'esmentada confluència de carrers pugem a munt fins una pista, ens queden uns dipòsits d'aigua i una paret amb presses artificials a la dreta. Nosaltres anem a l'esquerra per la pista que va plana.Després de deixar enrrera alguna casa arribem a una esplanadeta on la pista fa un marcat revolt a esquerres i comença a baixar.Aquí la deixarem per pujar pel vessant de la muntanya.Cal anar a la segona vall amb agulles que veiem.Transitem per la base del sector Placa de la Poma i arribem a una corda fixe.A la meitat de la corda la deixem i ja veurem a la nostre esquerra el peu de via.

Les assegurances de la via són parabolts daurats amb sica al cargol,a la dreta hi ha una via amb parabolts vermells.
Material: Nosaltres hem utilitzat 12 cintes exprés per fer-la amb dues tirades,sinó s'enllacen llargs diria que amb 8 n'hi ha prou. 


Grau obligat: V.
Horaris: Aproximació 15 minuts,via i rapelar 1hora 30 minuts i retorn al cotxe 15 minuts.
Orientació: Podria ser Sud,diria que el peu de via queda a l'ombra cap allà les cinc.
Descens: Hi ha qui baixa caminant,nosaltres ho hem fet rapelant. Hem fet dos ràpels: 30 ( R4-feixa ) i 25 ( R2-terra ). Les reunions senars no estaven equipades per rapelar. 
Ressenyes: Joan Asín i Col.lecionistadevies. Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada