dimecres, 27 de gener del 2021

Capitan Veneno a la Pala Alta.

 


Tot una clàssica del Montroig!.Variada amb una part inferior fisurada que desemboca a la magnífica placa del darrer llarg.Mantinguda on totes les tirades ens han fet esforçar.A la part inferior el rocam sembla gres amb incrustracions que ens han recordat la Roca Regina i ens ha fet un xic de basarda. La tercera reunió te els punts d'ancoratge ( un espit i un clau ) col.locats totalment en horitzontal i força separats,si es segueixen els cànons de seguretat la triangul.lació queda totalment penjada.


Orientació: Sud.

Accés: Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció a l'ermita de Montalegre, alguns cartells. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Arribem a un revolt a l'esquerra just abans de que la pista fagi una forta pujada. Aquí aparcariem en cas d'anar a la Pala dels Pelats o portar un turisme baix.Actualment la pista està arreglada per continuar pujant,només cal vigilar en un tram pla de més amunt. Avançem per la pista,que després d'una forta pujada comença a planejar per sota de les parets. Passades les parets arribem al Coll de Porta. En aquest punt cal estacionar a la nostra dreta,abans de que la pista fagi un marcat tomb a l'esquerra. Tanca de fusta.



Aproximació: Seguirem la pista per sota les parets fins a peu de via.Si hem aparcat al Coll de Porta ho farem de baixada (4') i si hem aparcat al revolt ho farem de pujada (11').Amb la fotografia la via es veu perfectament.Dos espits visibles al capdamunt d'una cridanera fissura.El debut de la via l'ubicarem uns cinquanta metres a la dreta de l'evident Díedre Blanqueta.

Material: Unes 15 cintes exprés i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3.A la primera tirada hi entraria un del #4.



Grau obligat: 6a/A0,amb un ganxo i/o tramposa podriem provar de passar amb V+/ A1.

Horaris: Aproximació des del Coll de Porta 4',via 3 hores i retorn al vehicle 10'.

Descens:  Des del final de la via carenar a la dreta per un evident corriol que ens deixarà al coll de Porta

Ressenya: Rocaineu,gràcies!.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada