dilluns, 1 de març del 2021

Kavafil's a la Trona.



Ens ha semblat molt guapa!.Vertical i sostingut recorregut sobre terreny fissurat.Del díedre cec a la xemeneia passant pels encastaments...una petita joia de 40 metres!.Llàstima dels últims cinc metres de rostoll.



Accés: Carretera de St.Feliu Codines a Centelles, a uns 5km. de Centelles agafar un trencant a ma esquerra fins la casa de colónies de Can Miqueló ( cartell ). A la casa de colónies seguim recte,passem l'ermita de St.Miquel Sesperxes,on s'acaba l'asfalt. Ignorem un trencant a la dreta i un a l'esquerra.Arribem a una mena de coll on hi ha una cruïlla de 5 pistes.Agafem la de l'esquerra i de seguida girem a la dreta,seguim aquesta pista,passant per sota d'una linea elèctrica.Al final la pista fa una bifurcació: a la dreta pujariem a Mas Rajadell ( cartell de camí privat prohibit circular ) i a l'esquerra baixem a un camp on aparquem.
Aproximació: Anem en direcció sud,cap arran de cingle i cap a la dreta.Trobarem un camí amb cartells de la ruta dels Cingles de Bertí marcat com a PR. Cal seguir aquest camí que porta a un grau i que ens permet baixar cap a la base de la cinglera. La paret no es veu, però s'intueix el cim de la Trona. Quan portem uns quatre o cinc revolts baixats estarem a l'alçada del peu de paret,hi ha una porta. Deixem el camí i seguim a la dreta pel peu de paret.La Kavafil's és la penúltima via que trobem,hi ha el nom a la base i està equipada amb parabolts.

Material: Si anem forts i valents potser la farem només amb cintes.Nosaltres hem fet servir un pedal,un parell de tascons petits i un joc de friends de l'Alien groc al Camalot del 3 per trampejar i per reduir distanciaments.
Grau obligat: V+/6a i A1.
Horari: 1 hora 15 minuts,aproximació 10' i retorn al vehicle 15'.
Descens: Sinó em falla la memória la via estava equipada per rapelar però nosaltres vàrem baixar caminant per darrera,una mica emboscat a l'inici però de seguida trobes el corriol de l'aproximació.

2 comentaris:

  1. Quina xulada, aquesta es nova? d'en Edu G.P.?

    ResponElimina
  2. Si és molt guapa!.No tenia pinta de ser massa nova,semblaria d'en Pep Vila.

    ResponElimina