dilluns, 27 de març del 2023

La Banda del Tako a Narieda.

 


Explota escrupolosament totes les debilitats d'aquest sector de la paret resultant una escalada ben lògica que segueix un sistema de fissures i díedres amb algun tram de placa. A tenir en compte que segurament l'escalada no arriba a ser mai exposada però no sempre ens podrem assegurar. En aquest sentit recordar que manquen alguns dels claus que marquen les ressenyes tant la tercera tirada com a la cinquena i que tots els ponts de roca necessiten un pla renove. Semi restaurada amb parabolts per sota de la tercera reunió. 


 

Accés: Circulant per la C-14 en direcció a la Seu d'Urgell, a uns 3km. passat el Coll de Nargó girar a la dreta creuant el pont que ens porta a la L-401 en direcció a Fígols i Alinyà ( rètol ). Un cop creuat el pont girar a l'esquerra i a uns 700 metres trobem un aparcament a ma esquerra.  
Aproximació: La via es veu des de la carretera. Travessem la carretera i agafem una traça que trenca a la dreta per una tartera fins arribarà a la  Via del Nifo des d'on caldrà flanquejar una desena de metres a la dreta fins assolir el peu de via. Parabolt i pont de roca visibles així com la inscripció TAK. 
 

 
Material: Unes 16 cintes exprés, un estrep, un joc de tascons i un altre de friends des de l'Alien negre al Camalot del 4. Falten diversos pitons originals a les tirades 3 i 5. Mola canviar alguns ponts de roca.ç
Horaris: Aproximació 10', via i rapelar-la 6 hores. Retorn al cotxe 10'. 
 
 
Orientació: Oest,ombra fins les dues. 
Grau obligat: 6a/A1. 
Descens: La darrera reunió és comuna amb la clàssica Via del Nifo per on hem baixat rapelant i on hi trobarem totes les reunions dotades de dos parabolts amb anelles. Pel contrari a la Banda del Tako les reunions justejen un pèl perque un cagat com jo hi rapeli ( claus i espits ).
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada