dilluns, 24 d’abril del 2023

Aresta GAM a la Prenyada.

 

Fins a on jo se aquesta és la via més fàcil de la Prenyada però segurament també sigui la menys equipada. Si ens decantem per assolir el cim d'aquesta agulla a través de la G.A.M gaudirem d'una escalda ben elegant.Les canals d'entrada i del final no és que siguin lletges però aigualeixen una mica el vi. Freqüentment es segueix aquest itinerari com a sortida de la Schizo, de la Chica de las bragas de oro així com de la Ludwing-Casanellas;aquesta darrera combinació es coneix amb el nom de Integral Hispano-Suecia. La via fou restaurada el 2008 per en Jordi Ceballos i actualment te totes les reunions amb dos parabolts i només hi trobarem un cap de burí a la sortida de la segona reunió. Molt agraït a en Jordi i a tothom que realitza aquesta tasca!.
 

 
 Accés: Monestir de Montserrat. Aparcament de pagament (6.5€), descompte presentant targeta federativa (4€).
Aproximació:  Pugem per les Escales dels Pobres fins al Pla de Sta. Anna. Aquí hem d'agafar un camí a mà dreta que, passant per unes escales, porta fins al refugi de Sant Benet. Anem a darrera del refugi i seguim un corriol que de seguida es bifurca: nosaltres anem cap amunt, si anem a baix de seguida trobarem un gran pi. Arribats a la base del Gat el corriol desapareix, fem una diagonal ascendent per la rampa de la seva base ( II ) i retrobem el corriol que ens deixa en una canal. Pugem uns metres a la dreta i assolim el peu de paret de La Prenyada. La via s'inicia a la canal arbrada que hi ha a la dreta del tot. Com a referència el peu de via deu ser uns vint metres a la dreta de la Gómez-Xalmet.
Material: Nosaltres hem fet anar unes sis vagues savineres, una plaqueta recuperable així com un joc de friends des de l'Alien negre al Camalot del 2.En alguna ressenya més antiga recomanen una U i dos universals.
 


Orientació: La primera tirada és sud i després est.
Grau obligat: IV+/A1e,una mica exposat. 
Horaris: Aproximació des del monestir 40',via 2 hores i del cim al monestir una hora.

 
Descens: Fem un ràpel de 25 m per la cara nord fins una canal, dos bolts amb cadena i anella. Des de allà baixem la canal fins un collet entre la Prenyada i la Roca d'en Barberà. Aquí fem un xic de pujada a l'esquerra per assolir el coll i baixem per una canal fins la base de la Prenyada, passarem pràcticament pel peu de via.
Ressenya: Roca Calenta,moltíssimes gràcies de nou!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada