dilluns, 17 d’abril del 2023

Via Terra de Vents als Plecs del Llibre.

 

Quan quedes amb un habitual de Sant Llorenç costa trobar una via on un pelacanyes com jo no acabi veient la padrina. Per sort avui el company s'apiada de mi i accedeix a repetir una de les assequibles de Sant Llorenç on el binomi abundància-qualitat del ferro/ solidesa de la roca és prou favorable i acabo gaudint molt d'aquest itinerari. Les tres tirades m'han agradat: la primera pels petits cops de gas, la segona per mantinguda i la tercera per ser una placa de roca molt sólida així com ben elegant d'escalar. Compte amb els rocs que cauen directament al camí de la base que és prou freqüentat. Per cert millor El Senyor de les Pedres però fins l'Últim Segell la cosa s'aguanta, us ho diu un empordanès ben tocat per la Tramuntana.

 
Accés: Convé anar a la Urbanització Cavall Bernat de Matadepera,aquí seguirem el carrer de les Belles Roques i després el carrer Vista Alegre. Al final d'aquest carrer és on estacionarem a les envistes de la Roca de les Onze Hores,una mica abans de que acabi l'asfalt. Al llarg de la urbanització trobarem cartells que ens indiquen " Camí dels Monjos " i que ens porten fins a aquest aparcament.
 Aproximació: Agafem el camí que duu a la Roca de les Onze Hores.Fem una primera pujada forta i arribem a una carena.Seguim pel cordal uns metres fins a uns cartells indicatius.En aquest punt agafarem un corriol a la dreta ( planer/baixada ?). El seguirem fins a una gran torrentera a la base de la paret,aquí prendrem una traça que enfila cap a la base de la paret. Veurem els dos grans còdols de la Ruiz Justicia, nosaltres anirem uns deu metres a l'esquerra on ja veurem la línia de parabolts platejats darrera d'una alzina. L'inci queda uns deu metres abans de l'Avenc de la Codoleda ( cartell ).
 

 
Material: 12 cintes exprés. El company ha fet anar un Camalot del 3 per trincar el bong del segón llarg.
Horaris: Aproximació 15 minuts,via 2 hores i mitja i baixada 30'.
Orientació: Sud Oest, sol a partir de quarts d'onze.



Grau obligat: V+/A1e. Si no es fa aquest grau amb pedal i antena es deu passar.
Descens: Del final de la via seguir una traça força emboscada fins a un corriol i seguir-lo a l'esquerra. Assolim un coll i devallem per un bon sender fins a peu de via.
Ressenyes: Santllors.com. Gràcies!.

7 comentaris:

  1. Sangtraït sempre sera nostreeee 💪👏✌️🤣

    ResponElimina
  2. Des de que la vam obrir amb el Paca no l'he repetit més, ni ara reeequipada. Algun dia li haurem de fer una visita!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Felicitats per la via,Xavi, val molt la pena anar-la repetint de tant en tant cosa que deu cardar prou gràcia si la vas parir tu!.
      Salut i vies xules!

      Elimina
  3. Felicitats per la via! la segona i tercera tirades són de les bones de Sant llorenç ! Atlètica la sortida de la primera reunió.
    La vaig fer amb el Jordi Homet, qui la va reequipar.

    ResponElimina
  4. sang en el fang i no recordo,la resta esta be...la via es troballa d´en Xavi Grane,Jo nomes el vaig acompanyar..El requipament que tal? Jo tampoc hi he tornat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. El reequipament no se si s'ha fet peça per peça però jo que sóc poruc de mena i que a Sant Llorenç sempre acabo plorant m'ha semblat que el ferro quedava a prop.

      Elimina