dimecres, 26 d’abril del 2023

Atacs Iroquesos al Rumbau.



Perpalina, martell i trepant: quina pencada es devia fotre l'Indi per regalar-nos aquesta via tant llaminera on nosaltres hem gaudit de valent, moltes gràcies!. Com no podia ser d'una altre manera en un itinerari indià ha quedat neta com una patena i amb prou ferro com per que el més poruc dels escaladors no hagi de patir el més mínim. L'escalada s'inicia per plaques tombades que mica en mica van trempant fins arribar a l'apoteòsica tirada final on el generosos cantells ens permetran elevar-nos com si fóssim bons i tot.Els llargs són curts però no ens hem atrevit a enllaçar-ne cap ja que fan tots forma de C. A veure si algú te forçes per fer la Integral Inndiana: escalar primer la Sioux Conection, rapelar-la i escalar la Atacs Iroquesos. Per cert nosaltres hem escalat la via a posteriori de l'incendi de l'estiu del 2022 i tot està perfecte.
 


Accés: D'Oliana seguir en direcció a Coll de Nargó i la Seu. Tot just creuar el pont hi ha un trencant a l'esquerra que va cap a Peramola. Agafem aquesta carretera i la seguim, al cap d'uns quatre quilometres hem d'agafar una altre carretereta a ma dreta en direcció a l'"Hostal del Boix" ( cartell ) . Just a l'entrada de l'hotel hem d'agafar una pista a la dreta que va per sota de les parets. Aparquem a ma dreta al primer eixamplament que trobem passat el sector esportiu.
Aproximació: Un parell de metres més amunt de l'aparcament hi surt una traça fitada cap a les vies. Les fites són pràcticament nul.les a partir d'un collet. 
 


Horaris: Aproximació 20',via 2'5 hores i baixada 40'. S'ha de dir que anàvem collats d'horaris i el company em va dur traient la llengua.
Orientació: Sud.
Grau obligat: V/A1e.

 
Descens: Tothom desaconsella davallar rapelant,jo no ho he vist tant malament però hem baixat caminant. Del final de la via baixar a una torrentera que hi ha al vessant oposat. Descendre per aquest torrent amb algun tram un xic emboscat. A la part final cal esquivar un tram més dret anant a l'esquerra/Nord per un corriol amb alguna fita però un pel embardissat. Sortim a una pista que seguim a la dreta fins a l'ermita de Castell-llebre on trobem la pista per on hem accedit amb el vehicle.
Ressenyes: Joan Asín,Joan Vidal i Lluís Parcerissa, moltes gràcies!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada