dilluns, 1 de maig del 2023

Primavera Marciana a la Miranda del Pas del Príncep.


Escalada que alterna les panxes d'Ae amb les plaques de lliure, als artificials les xapes estan a prop i en el lliure de V grau també mentre que per sota d'aquesta dificultat estan prou distanciades. En aquest sentit és més assequible la Via blava i segurament la Makita Plateá,amb més grau però amb més ferro al IV grau. La roca és boníssima i la primera reunió és comuna amb la Via blava. A continuació s'explica l'aproximació a partir del Bruc que sota el meu punt de vista és més fàcil de trobar però una mica més llarga que l'aproximació venint de Can Massana,10 minuts a l'anada i 20 a la tornada (?).



Accés: Aparcament habilitat darrera l'escola del Bruc.
Aproximació: Pugem al carrer de sobre i el seguim,es converteix en una pista i ignorem un trencant a la dreta ( cartell ). Al cap d'uns 100 metres agafem un camí enmig d'un olivar,fem una petita pujada i assolim un coll poc marcat amb un cartell. A l'esquerra pujaríem al Vermell del Xincarró,nosaltres anem a la dreta. Passem per sota del Vermell del Xincarró i després per sota de La Desdentegada.Baixem al Torrent del Tambor,ignorem un primer trencat a la dreta i agafem el segon a la dreta. Passem per sota La Cova de l'Arcada i comencem a trobar marques grogues que indiquen Cova de l'Arcada en direcció contrària a la que portem. Creuem una esllavissada i arribem a una indicació de Coll de Porc.La seguim a la dreta i entrem al Torrent de les Grutes.Pugem per aquest fins a un gran bloc,a l'esquerra del qual localitzarem una traça amb alguna fita que du a peu de via. Espits rovellats en una canalera característica. A l'esquerra hi ha els bolts de la Makita Palteá.



Orientació: Est.
Material: Un parell d'estreps per persona i 16 cintes exprés, Els espits ténen una trentena d'anys i en els artificials n'hi ha que foten una palanca interessant, pot anar bé dur una antena per si ens en salta algun. En cas de voler-los collar són del 8, alguns amb cabota d'allem. Hi ha qui ha de menester un ganxo per abastar la segona xapa de la via, nosaltres fem 1.80 i hem arribat amb el peu a la vaga.



Horaris: Aproximació 1 hora 15',via 2'5 hores i baixada 1 hora 15'.
Descens: Del cim de la Miranda hem baixat en direcció N,hem esquivat el Bitllot així com l'Agulla Inferior del pas del Príncep per la seva banda dreta gràcies a una feixa. Apareixem al camí que va al Coll de Port i el seguim a la dreta. Just passada l'Agulla del Pas del Príncep ( on hi ha la GEDE ) veurem un corriol amb una fita i marques grogues que ens permetrà baixar fins al Torrent de les Grutes per on hem aproximat. 
Ressenyes: Desventurasimilagros,ressenya.net,xapoutot i Gatsaule.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada