dijous, 17 de gener del 2013

Pastereta: Díedre Bonington i Sac de Paciència.


-Cordada: Roger Valimañas, Manel i Busquets.
-Ressenyes: Les guies de la cara Sud, la d'en Castellnou i la d'en Luichy. En realitat només les vàrem utilitzar per ubicar els inicis de les vies. Després es segueixen molt bé sense necessitat de croquis.
-Orientació: En principi les dues vies són Oest però a la D.B. crec que no l'hi deu tocar el Sol fins les 5 de la tarda a les dues darreres tirades, en canvi la S.d.P. diria que està al Sol des de la 1 fins que es pon el Sol.


-Aproximació: Consulteu la piada de la Top Less . Tingueu en compte que un cop a peu de paret la D.B. queda a l'esquerra, primer cal grimpar una mena de pedestal, és la segona linea de xapes del pedestal començant per l'esquerra. La S.d.P. queda a la dreta, a l'esquerra del díedre de laVilmanbar, parabolts visibles amb el casquillo d'espit a tocar.

-Material: Al D.B. només hem utilitzat cintes exprés, algunes de llargues per enllaçar les dues darreres tirades. A la S.d.P hem posat un Camalot 0.75 i un 0.5 en paral.lel sortint de R1.


-Díedre Boningthon: Ens ha semblat una bona via de placa amb un parell de passos de díedre al final de tot de la via.A la guia de la cara Sud marca que per agafar la primera xapa hi ha un tram expossat,el que hi ha: puges per una rampa de III, una miqueta abans d'encarar el tram vetical per xapar pots encintar un bon boix; nosaltres hem arribat a xapar amb els peus a la repissa ( escalador d'1'75 ). La via  te bona roca, sortint de R2 costa un xic de veure el primer parabolt, queda damunt d'un llavi/desplomet que hi ha a la vertical de la reunió.Hem enllaçat les dues darreres tirades, desxapant un parabolt de l'últim llarg que queda molt a l'esquerra. Ens ha anat molt bé per escalfar motors abans de fer la Sac de Paciència.Grau obligat V/V+.
Ressenya:  El Col.leccionista de Vies.



-Sac de Paciència: Aquesta també ens ha agradat, una altre bona via de placa sobre bona roca. Les assegurançes allunyen més que a la D.B. i és una miqueta més difícil. Com molt bé diu en Castellnou a la seva guia es tracta d'una escalada obligada però no exposada. Molaria treure un maillon que hi ha al primer llarg i que molesta per xapar a més de desmoralitzar, porteu una clau que està apretat!!!!. Segons la guia de la cara Sud el tema obliga a V+, a la cordada no ens possàvem d'acord peró algú apuntava cap al 6a.
Ressenyes:  Escalatrons i Joan Asín


-Descens: De les dues vies hem baixat rapelant. Del D.B. hem fet dos ràpels: R3-vira de R2 ( 60 ) i R1-terra ( 30 ). De la S.d.P. hem baixat amb un sol rapel de 60 metres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada