divendres, 5 de febrer del 2016

El Ultimo espolon al Masmut.







Lògica via que va en busca d'un evident díedre que ratlla un estètic esperó, bon ambient. La roca és delicada en alguns punts, fet que els aperturistes han suavitzat deixant la via pràcticament equipada. Hi ha alguna zona de mala roca on va molt bé poder xapar abans d'hora gràcies a les vagues que penjen de les assegurances, si algú vol podria canviar-ne alguna. La majoria de l'estona escalarem en díedre, menys a la primera i darrera tirades on la via va per unes plaques ben xules. Crec que seria possible enllaçar les dues darreres tirades.






Cordada: Roger Canals i Busquets.
Accés: Des de Penya Roja de Tastavins cal prendre la pista de duu a les Penyes del Masmut: està indicat, és el carrer Sant Antoni i s'agafa just davant de l'hotel que hi ha a l'entrada del poble. Passada una bassa antiincendis, obviem una pista a l'esquerra que ens duria a l'aparcament de baix de les parets i arribem a un evident coll on aparquem, a les envistes de la paret.
Aproximació: Del coll agafem una traça que va literalment pel peu de la paret. Passem de llarg la zona balmada on hi ha uns vivacs i l'inici de l'Aquest any si. Continuem baixant, la nostra via comença a la dreta de la clàssica Aresta del Gas. La primera assegurança és un parabolt amb un rebló de cadena com a xapa seguit d'un pont de roca i una altre xapa de l'estil. No confondre's amb una altre via que entra més a la dret, ja a la paret que dóna a la canal i que s'inicia amb dos bolts daurats en diagonal a l'esquerra. Nosaltres hem entrat per la variant de 6b i és dels millors llargs de la via, mirant des de la R1 es veia l'entrada de V bastant cutre.
Orientació: Sud, la via va quedar a l'ombra sobre les cinc de la tarda.
Material: Hem posat un Camalot del 3 a la segona tirada i un Camalot 0.5 a l'inici de la penúltima tirada.
Dificultat obligada: Teòricament V+/A1. La veritat és que no m'hi vaig fixar massa. Hi havia alguna vaga penjant de les xapes, si falten o es trenquen llavors jo crec que mínim 6a.
Descens: Caminant a l'esquerra i enganxem una bona traça que després de desgrimpar una fácil i curta canal ( II ) ens retorna a l'aparcament. La via tenia les reunions equipades per rapelar, no recordo si la darrera reunió també era rapelable.
Ressenyes: Del blog Montañas de ayer y de hoy. Gràcies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada