divendres, 26 de febrer del 2016

Skipi al Setrill.

Ens posem en aquesta via sense tenir massa informació, només el que surt a la guia nova d'Agulles: "Escalada d'essència esportiva i molt ambient. 12 cintes exprés". La via és prou guapa, escalada en placa sobre roca de bona qualitat,  tot i que es pot trencar alguna cosa perquè s'ha repetit poc. La via està equipada amb parabolts, però no definiria l'equipament com esportiu, ja que quan la dificultat disminueix les assegurances s'allunyen bastant, i fins i tot costen de veure (nosaltres vam fer la via a la tarda i estàvem a l'ombra).


-Cordada: Busquets i Macau.
-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris.
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles ( senyalitzat ). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi i agafem la Canal Ampla fins a localitzar la cara est del Setrill. Després pugem pel bosc fins a peu de paret. La via comença a la dreta de la Bon Voyage, es veuen un parell de parabolts amb baguetos.
-Orientació: Est




-Material: Cintes exprés, però no en calen 12 perquè no xaparem tantes assegurances en cap dels dos llargs.

-Grau obligat: 6a+ (el grau màxim és 6b+).
-Descens: Desgrimpem uns metres per la cara nord fins a una alzina. D'aquí muntem un ràpel de 35-40 metres fins al terra.
-Ressenya: Per la xarxa no n'hem trobat cap. Nosaltres hem fet servir la topo que surt a la guia d'Agulles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada