dilluns, 19 d’abril del 2021

El Hippy volador al Morro del Porc.


Probablement no tingui el traçat tant espectacular de la seva veïna Nadal sobre pedal però ens ha agardat força,pel nostre nivell ens ha resultat exigent.
En primer lloc els caps de burins bastant sortits ( no sabem quan mesuren ) sobre roca aparentment tova ens han fet escalar tensos.D'altra banda les fissures que anem omplint de ferralla a voltes es presenten terroses i amb blocs que sonen a buit.
Res dramàtic,molta feina,alguna tremolera i quatre renecs.
Els primers passos són comuns amb la Nadal sobre pedal,superats els primers metres hem desxapat les primeres assegurances per evitar el fregament.
Accés: Hem d'estacionar el cotxe al Coll de Prims (?).Hi podem arribar des de diverses bandes.Des de Centelles prenem la carretera que du a la Ferrada i al Puigsagordi,indicació a ma dreta si sortim de la C-17 a Centelles Nord.Seguim aquesta carretera de pujada,sempre per la principal una desena de quilometres.Hem de passar una urbanització,una casa de colonies i un revolt tencat a esquerres amb una pista que surt a ma dreta cap a les antenes,en aquest punt a uns 6 km de Centelles la pista deixa de pujar.Els 4 km que queden la pista va planejant o fent petites pujades i baixades,sempre en direcció Sud.Passarem un encreuament de diverses pistes amb una bassa antiincendis i una urbanització molt disseminada.Al Coll de Prims hi ha una pista que talla la que portem perpendicularment a la dreta i a l'esquerra hi ha una pista no pavimentada que baixa cap a Centelles amb una porta de ferro a 30 metres.
Aproximació: Baixem per la pista i creuem la porta de ferro.Passem per sota d'un mas ( Corral de la Rovira,?),arribem a un encreuament i anem pel camí de l'esquerra.Després de passar per sota d'unes parets utilitzades per guardar eines arribem a un camp.Mirant de no aixafar-lo travessem el camp fins arribar al capdamunt de la cinglera on trobem marques grogues.Seguim aquestes senyals cap a la dreta fins a un coll amb una porta de ferro.Creuem la porta i ens situem a sota la paret que escalarem.Quan el camí baixa descaradament cap a Centelles nosaltres anem cap a peu de paret.Inici en una rampa escamosa,doble burinada a 3 metres del terra,buril,parabolt,cap de burí i espit visibles.
A la doble burinada hi ha una petita placa metàl.lica amb el nom de la Nadal sobre pedal.
Material: 20 cintes exprés,2 plaquetes recuperables,1 joc de tascons,2 jocs de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3 i 1 Camalot del 4.
Grau obligat: V/A2.El lliure obligat és una mica herbós,són sortides a replans on potser un ganxo gran ens pot ajudar.A l'artificial cardan una mica de basarda els burins prou sortits ( no sabem quan fan ?) sobre roca aparentment toba. Alguna peça costa que quedi bé,potser algun pitó ajuda ( uves i universals ?).
Orientació: Est,ombra a partir de la 1.
Horaris: Aproximació 20',via 3'5 hores i retorn al cotxe 10'.
Ressenya: Extreta del blog Osonaclimb,gràcies companys!!.
Descens: La via finalitza al camí de l'aproximació.

4 comentaris:

  1. A sobre de no fer ressenyes de sectors les fas d'aquestes ferrades encobertes.
    Busi estas acabat!
    Lo pedaleitor de Manlleu!

    ResponElimina
  2. En aquest blog cada vegada hi ha menys nivell... I això que el punt de partida ja era força baix...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs des que no hi ha n'Escalatroncs diria que és el més fiable de tots.

      Elimina