dimecres, 21 d’abril del 2021

Via Sufi a Riu Lacó.

 


Diria que es tracta de la via més fàcil de tota la paret i probablement amb la Regal de Reis de les més repetides de l'imdret.Te una placa fisurada ben maca i una sortida amb ambient.Als que siguin de fer números escalant aquí hi sortiran perdent,ja que abans d'arribar als 40 metres d'escalada propiament dita caldrà caminar-grimpar per una feixa.Al segón llarg anem flanquejant a la dreta seguint rastres de pas i branques xarracades fins a un pont de roca.En aquest punt veiem un altre pont de roca que s'enfila amunt.La Sufi segueix flanquejant per un alzinar sense cap branca xerracada,aquest tram és especialment incómode.


Accés: Hi ha dues possibilitats que ens vàren semblar similars en quant a temps.En ambdós casos convé prendre la carretera LV-4241 que va de Solsona al Port del Compte per Coll de Jou,la de Canalda i Font Ferrera.

Opció 1: Passat el quilómetre 12 agafem una carretereta més petita a ma esquerra amb un cartell indicatiu a l'inici de Parroquia de Timoneda,abans del restaurant de Font Ferrera.Seguirem per aquesta carretereta uns 10 quilómetres fins que aparcarem,a les envistes de la paret..Diria que hi havia un primer trencant on vàrem anar a la dreta.
Opció 2: Del coll de Jou agafem la carretera L-401 direcció Cambrils, al Km 27 trobem una edificació a l’esquerra (escola) on agafem un trencall què el seguim passant per l’església de Sta. Cecília. I què ens deixa en un coll on ja veiem la paret.



Aproximació: Seguim una pista en lleugera baixada i en direcció est.De seguida trobem unes fites què marquem un corriol què ens porta pel bosc fins el peu de la paret, seguim cap el est en baixada i trobarem el peu de via.Hi ha una sageta picada així com un bolt i un pint de roca.

Material: Unes cinc vagues sabineres,14 expresos,algun tascó petit,els Aliens blau i groc així com els  Camalots 0.5 i 2.



Horaris: Aproximació 10',via 3 hores i retorn del cim al cotxe 40'.

Orientació: Sud.

Grau obligat: V bàsicament a la sortida de la tercera reunió on cal traça per  assegurar la jugada.

Descens: Remuntem l’aresta cap a l’oest fins a trobar la instal·lació de ràpel de la via Regal de Reis on podem baixar amb un ràpel de 60m o dos de 30. Un altre opció és seguir pujant per l’aresta fins a l’alçada de l’aparcament i baixar per una canal.

2 comentaris:

  1. Una via per conèixer la zona on el millor és al final !
    La raconada be s'ho val !

    ResponElimina