dilluns, 4 d’abril del 2022

Via dels Duis a la Dent d'en Rosell.


Guapa via que troba el camí ocult  en un pany de paret de plaques aparentment llises i difícils. La graduació ens ha semblat severa. La roca l'hem trobat bona però amb una mica de molsa en alguns punts. Hi ha hagut alguns trams de IV/V que no hem sabut protegir i que ens han quedat una mica exposats. A la meitat del quart llarg amb l'excusa no fangar amb tanta molsa i fer un llarg més ens hem escapat  cap a la dreta per l'Adictes al disolvent, una altre historia!.



Accés: Queralbs. Aquest cop hem fet l'aproximació per dalt i per fer aquesta via crec que és la opció més ràpida. 45' d'aproximació en  baixada i 45' de retorn en pujada. Per aquesta opció, des de Queralbs, prenem la pista que porta a Fontalba. Hem d'aparcar a l'últim revolt a esquerres abans del coll, a l'alçada d'un bosc cremat. La pista és accessible a qualsevol tipus de turisme.

Aproximació: Des de el cotxe baixem cap al bosc cremat, baixem fins al seu final i seguim a l'esquerra a buscar la carena cimera de la Dent. La seguim de baixada fins al segon coll on prenem l'ample vira herbosa que baixa a peu de paret. El peu de via està al principi de la paret en el cas que haguem aproximat per dalt. Es veu molt bé el gran bloc de la primera tirada.



Material: 12 cintes exprés, algun tascó i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 2.Dúiem el 3 i el 4 perquè veníem d'una altre via però i els hem entatxonat a la primera tirada, potser al tram del darrer llarg que ens hem escaqueijat calguin però diria que no.




Horari: Aproximació 40',via 2 hores i mitja, retorn 40'.

Orientació: Sud est.

Grau obligat: V+.

Descens: En el nostre cas ha estat pujada, desfem l'aproximació.

Ressenyes: Luichy i Joan Asín,merci!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada