dimecres, 20 d’abril del 2022

Directa dels González al Morro Pla.

 


Molt bon itinerari, combina una part inferior més de mirar-s'ho amb una sortida al cim ben atlètica. La roca és de traca mocador mentre que l'equipament són espits amb solera i rovell. Ideal per acabar de sumar metres si baixem d'alguna via del vessant Nord o bé per combinar amb alguna escalada propera com la SAME a la Nana o Superferós al Queixal.



Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.

Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi, primera canal que trobem a ma esquerra és la de l'Ou de Colom i no ens interessa, la segona és la Canal Ampla, que te una pedra amb el nom a l'inici i que és la que agafarem. Ben aviat toparem amb al característica Agulla Sense Nom ( Aresta Brucs tombada ), moment que aprofitarem per tombar a la dreta seguint la Ruta dels Alts Frares amb marques blaves. Seguint aquest camí arribarem a la base del Morro Pla, ben reconeixible mercès a un pi triple que hi ha a la base de la seva cara oest. La ruta que ens interessa evoluciona per la cara sud. Un cop al pi deixar les marques blaves i baixar al sud uns trenta metres per corriol menys marcat fins la base de la via. Espit rovellat visible.


Material: Sis cintes exprés i una plaqueta recuperable. Si anem justos de grau pot anar bé dur un estrep pel ressalt final i si volem podem posar el tricam blanc en un clavador per abastar el segón espit de la via.





Horaris: Aproximació 45',via 1 hora i retorn al cotxe 1 hora.
Orientació: Sud.
Descens: Rapel de 40 metres per la cara oest. La instal.lació està formada per un parabolt i un espit.
Ressenyes: Col.leccionista de vies i Jaume Grimp,gràcies!

2 comentaris:

  1. Una via que et deixa satisfet i la pots combinar amb la dels Masó de la dreta o la Normal així exprimeixes millor el Morro !

    ResponElimina
  2. A nosaltres ens va agradar molt i això que fotia una fred de Déu. Gràcies per les recomanacions!!!!

    ResponElimina