dimecres, 6 d’abril del 2022

Superferós al Queixal.

 


Molt bon itinerari, amb una primera tirada finota i un bombo de sortida ben explosiu. La roca hi és de primera i les assegurances, a criteri dels experts, són les justes. Ha estat reequipada amb parabolts llevat de la reunió cimera que podem reforçar amb algun friend. Hi ha qui l'escala amb una sola tirada. Sense ni caminar 100 metres podem escalar algunes vies com: la SAME a la Nana o la Directa dels Gonzalez al Morro Pla.



Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.

Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi, primera canal que trobem a ma esquerra és la de l'Ou de Colom i no ens interessa, la segona és la Canal Ampla, que te una pedra amb el nom a l'inici i que és la que agafarem. Ben aviat toparem amb al característica Agulla Sense Nom ( Aresta Brucs tombada ), moment que aprofitarem per tombar a la dreta seguint la Ruta dels Alts Frares amb marques blaves. Acte seguit a la nostre dreta veurem la Caputxa i una vall que s'obre nostre esquerra on s'entreveu el Queixal així com la seva cara Sud Oest per on va la via. Arribarem a peu de via sense camí definit. Primer parabolt visible a uns cinc metres del terra.

Horaris: Aproximació 45',via 1 hora i retorn al cotxe 1 hora.
Material: 7 cintes exprés i algún friend mitjà (0.5-2?) per reforçar la darrera reunió.
Grau obligat: V+/A0.
Orientació: Oest.
Descens: Ràpel per la cara Nord de 15 metres i sobre un parell d'espits amb cadena prou atrotinats.

2 comentaris:

  1. Una via curta i que et fa gaudir, bona roca i bona exposició, cal escalar ben concentrat. T'ha agradat la panoràmica oi?

    ResponElimina
  2. I tant Jaume te unes vistes brutals.
    Que recomanes per la zona? que no hi havia escalat gaire i m'han vingut ganes de repetir!!!!

    ResponElimina