dilluns, 11 d’abril del 2022

Vicenç Soto Cervelló a l'Agulla de l'Arbret.


Ens va agradar molt. Una primera tirada més aviat discreta que semblaria rumiada per treure suc al sòcol esdevé el preludi d'una mantinguda placa fineta i pilosa. Un cop païda aquesta ració de còdols montserratins arribem al darrer llarg on hi trobem passos bastant més assequibles però que també demanen gest per poder ser superats. La primera reunió es monta en un parell d'alzines ben fermes sense cap vaga i al segon llarg hi manca un espit.





Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).

Aproximació: Hem d’anar fins al refugi Vicenç Barbé. Des d’aquí hem de prendre el camí en direcció nord que condueix fins Les Bessones. Un cop superem les Bessones el camí es desvia cap a l’esquerra i arribem a la vessant sud de l’Agulla de l’Arbret en un coll amb ?????. Baixem a l'altre costat del coll, veurem les cues de porc de l'Om Mani Padme Hum, les plaqueta amb el nom de la via Aitor i acte seguit un contrafort amb una canal herbosa. La via comença en aquest contrafort, espit visible així com V.S. picat a la base.



Horaris: Aproximació 45',via i ràpel dues hores. Retorn al vehicle 35'.
Orientació: Oest, sol fins la posta.
Grau obligat: Teòricament V+/A1 amb un pas d'Alien vermell a la segona tirada. Nosaltres anàvem en lliure i no hem vist lo de l'Alien enlloc, amb A0 no s'arriba crec.
Material: 14 cintes exprés. El dia que la vàrem fer nosaltres mancava l'espit al pas més obligat de la via al sostret del segón llarg. Si ens volem assegurar en aquest pas podem emplaçar un Camalot del 2 en un llavi argilós mig metre per sota d'aquest espit o bé dur un cargol de mètrica 8 així com la corresponent xapa.
Descens: Entre la darrera reunió i el cim hi ha una bretxa en aquesta bretxa hi ha una instal·lació de ràpel formada per dos bolts amb cadena i anella. Aquí tirem un ràpel de 50 metres al terra, que podem fraccionar amb 20 i 30. Jo sempre he fet el ràpel d'una sola tacada, si fraccioneu verifiqueu les longituds.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada