dimecres, 27 de juliol del 2022

Ramón Casadevall al Pic de Coma d'Or.

 


Una sortida ideal per fer la cabreta pirinenca: caminar,saltar de bloc en bloc,grimpar i escalar una miqueta.La major part del recorregut  ens mourem per terreny herbós i poc mantingut llevat de la cinquena tirada.Aquest cinquè llarg és sostingut i ben obligat. Malgrat que no s'ens ha trencat cap pressa cal parar atenció a la roca ja que la via és recent i poc repetida. Aquestes impresions poden no ser fidedignes ja que tant sols hem escalat les dues darreres tirades de la via,hem estat incapaços d'encertar l'inici correcte i hem grimpat per on bonament hem pogut fins a localitzar el ràpel de la quarta tirada.Potser el bon ull i saber fer dels aperturistes, de solvència contrastada, els ha permès localitzar una linea ben xula a la part inferior i la via és guapíssima. S'ha de dir que tinc constància de dues repeticions a part de la nostre i cap d'elles ha localitzat la via fins al ràpel. Parlant del ràpel, aquest sembla factible de desgrimpar.



Accés: Estacionar al petit embassament que hi ha a la Coma d'en Garcia. Per arribar-hi ho farem a partir del Coll de Pi Morens on agafarem una pista a ma dreta si venim de Porta. Aquesta pista es bifurca i convé prendre el braç de la dreta. A partir d'aquest trencall l'estat de la pista empitjora. Nosaltres hi vàrem ser al Juliol del 22 i hi passaven fins i tot autocaravanes. En cas d'estacionar al Coll de Pi Morens comptar amb 35' més de caminada.

Aproximació: Des del petit embassament seguir fins el final de la pista que ja ens ha semblat impossible de fer-la amb el cotxe i on trobarem un corriol que la va tallant. Aquest corriol ens mena a un coll ( La Portella ? ) des d'on visualitzem el nostre objectiu. Fem una pujada i quan ho veiem clar comencem a baixar cap a la tartera ( per aquí passarem a la baixada ). A través de la tartera assolirem la base de l'esperó on hi ha una fita (?),teoricament l'inici de la via és en una placa vermellosa a la dreta de l'esperó però nosaltres no l'hem localitzat.


Orientació: Nord Oest.

Horaris: Aproximació 1 hora 30 minuts,via 4 hores i retorn 2 hores.

Grau obligat: V+.

Material: Joc de tascons incluits micros i de friends de l'Alien negre al Camalot del 3 així com unes vuit cintes exprés millor desplegables. No seria mala idea un parell o tres d'extraplans per si ens perdem a la part inferior. Depèn de l'època podem trobar neu a l'inici i haver de menester piolet així com els grampons.

Descens: Des del cim seguir la Via Normal que crec que està marcada amb lineas blaves. Fem un primer crestall,devallem per una carena i retrobem el camí de l'aproximació.

Ressenyes: Gatsaule ( foto ) i Edu Sallent ( dibuix ), gràcies!.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada