dilluns, 18 de juliol del 2022

Via Massey Ferguson al Contrafort de la Dent.

 


Atlètica i espectacular, amb díedres i bavareses de bona qualitat .La primera tirada te una segona part més arrostollada, si algú coneix la manera d'arribar al segon llarg sense fangar tant que ho digui ara o que calli per sempre!. Segona role comuna amb la Surtdekasa.


Accés: A Queralbs agafem la carretera que puja a Fontalba.Només la seguirem un o dos quilómetres aparcant a ma esquerra quan ens creuem amb el camí que puja cap a Núria.

Aproximació: Cal seguir el camí que puja a Núria.Aquest camí ofereix dues variants,a nosaltres ens interessa el camí dels Duis ( esquerra,cartell) que passa per sota mateix de la Dent d'en Rossell o Roc dels Duis.
Tenim dues opcions:
1) Per la tartera que hi ha a la base del Contrafort: Potser es camina menys però és més incòmode. Just després d'una vauma amb un banc deixem el camí de Núria i pugem per l'esmentada tartera, alguna fita.
2) Per la baixada de la Dent: Passem l'esmentada vauma, un oratori i una petita font. Just després de la font localitzem una tartera a ma esquerra. Seguirem una traça fitada que flirteja amb el bosc i la tartera. Més amunt trobarem fites que van a dreta i a esquerra, a les envistes del recordatori d'un esquiador mort.
Aquí convé seguir les fites que van a l'esquerra fins a sota del Contrafort de la Dent, que més que un contrafort és una paret que hi ha a la dreta de la Dent.
Un cop situats sota la paret localitzarem la via amb la fotografia de la ressenya.

Grau obligat: Com que és una línia fissurada de cap a peus sembla trampejable amb l'habitual V+/A1.



Material: 12 cintes exprés, algun tascó i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 4.Nosaltres no hem utilitzat les repeticions de la topo (0.75,1 i 2 ),sinó haguéssim fraccionat la tercera tirada potser ens haguessin fet servei.

Descens: Nosaltres hem enllaçat amb una via de la Dent ( 15' ,tram de III aïllat, evident ).Per aquesta opció crec que és millor escalar la Quarcita o alguna altre de la part esquerra de la paret.

Sinó es baixa amb tres ràpels de 30 fraccionables per la Surtekasa. La R1 no està equipada per rapelar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada