dilluns, 4 de juliol del 2022

Via Píxel al Tossal Rodó.

 


Te una primera tirada ben reeixida mentre que la resta discorre per ressalts que a criteri d'algun entès estan mal aprofitats, de manera que escalarem alguns trams herbosos. La roca ha estat sanejada però a la primera tirada vàrem trencar un invertit prou gros, suposo que a la llarg aniran baixant més coses i pot ser que el grau proposat a la ressenya augmenti. Als llargs hi trobem bolts del 8 mentre que a les roles són del 10.



Accés: Molt ben explicat al croquis que va fer en Joan Asín en el seu dia, moltes gràcies. Afegir que hi ha una errada ja que en lloc de la C-17 la carretera de sota és la C-55. La nostre visita data de l'Abril 22 i en aquella data l'estat de la pista feia del tot recomanable sinó imprescindible accedir a l'aparcament amb un tot terreny, en cas de no disposar d'un 4x4 jo aparcaria al balneari abandonat de La Puda i contaria amb una hora llarga d'aproximació. En cas de fer l'accés amb cotxe sobretot no anar-hi pels masos de sota la paret, es camina menys però hi ha perill de mal rollo amb els masovers.

Aproximació: Nosaltres hem estacionat en un aparcament que hi ha a sobre dels masos, una mica més enllà del dipòsit d'aigua. Aquí hem agafat un corriol que planeja en direcció Est fins a una canal/torrent amb alguna fita. Mig per la canal mig embardissant-nos hem arribat a les dues cordes fixes que permeten superar el ressalt de l'entrada. Superades les cordes fixes anem a l'esquerra i ja veiem les xapes del primer llarg.



Material: 14 cintes exprés, un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot de l'1 i recanvis si volem rapelar per la mateixa via.

Grau obligat: V+/A1.



Horaris: Aproximació 30', via i rapelar-la 2 hores i mitja, retorn a l'aparcament 20'.

Orientació: Sud.

Descens: Nosaltres hem acabat la via a la R4 i hem baixat en dos ràpels: R4-R1 ( 55 ) i R1-terra ( 25 ). Només la primera reunió te dues anelles, la 2 i la 3 una sola anella sense vincular mentre que la quarta l'hem trobat només amb dos parabolts i hi hem deixat un maillón i un cordino. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada