dilluns, 27 de febrer del 2023

Aresta Brucs a la Inclinada.


La típica Aresta Brucs, escalada fineta i on un servidor sempre veu les assegurançes més lluny que a prop. Sort que mentre pujes per aquests quarts de Déu et pots anar repetint el mantra de" tranqui que hi ha xapes i els sonats/valents que hi varen pujar el primer cop ho vàren fer a pèl". Si us agrada optimitzar la ràtio escalar/caminar busqueu-vos alguna cosa per combinar, nosaltres ho hem fet per l' Unglanegre al Contrapuntal.



Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€.
Aproximació: Del Monestir agafem les Escales dels pobres. Un cop al Pla dels Ocells ( trencant per anar a St. Benet a la dreta ) continuem recte, passem per sota la Panxa del Bisbe i després d'una bona pujada arribem al camí de St.Jeroni a St. Joan. El seguim a l'esquerra, veurem la via i poc després agafem un corriol que baixa cap al vessant sud. Aquest camí ens porta a la base de la cara est del Puntal de l'Albarda, tot passant pels peus de via de la Reina Villar, Mas Guasch i Aresta Ribes. A sota del Puntal hi trobarem la Inclinada, peu de via evident amb les xapes visibles en plena aresta sud.



Material: Molaria deixar un pont de roca muntat en un llavi que hi ha al primer llarg. A part d'això nosaltres hem possat els Camalots 0.75,1 i 2. Porteu unes vuit cintes exprés.
Grau obligat: IV+.
Orientació: Sud.
Horaris: Aproximació des del Monestir 1 hora, via i rapelar 2 hores. De peu de via al Monestir una altre hora.



Descens: Nosaltres hem rapelat des de la darrera reunió en direcció a l'esquerra ( Oest ) hem fet un ràpel de 60 amb desgrimpada de III que no hem vist fraccionable. Compte que si us passeu de frenada us mateu. Amb aquest ràpel hem acabat aterrant a una canal per on hem retornat al peu de via.
Ressenyes: Desventurasymilagros,Col·leccionistadevies i Manel&Ita. Moltes gràcies a tothom!!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada