dimecres, 2 de maig del 2012

Sagitari al Cingle d'en Gaspar.



-Cordada: Jordi Vilà i Busquets.
-Ressenya: 

http://imageshack.us/photo/my-images/213/previewsagitario0001.jpg/

-Aproximació: Des de l'aparcament seguim la traça que hi ha l'esquerra del torrent i anem en direcció a la paret, passant per sota del peu de via de la Hadas i arribem a la base del Tozal de Levante o Cingle d'en Gaspar. La via està situada al principi de la paret, cal grimpar a una feixa ( II ) i localitzar una fletxa, just a l'esquerra de la Tijuana in Brass que te les inicials picades a peu de via. Es veu un pont de roca que és la segona assegurança de la via.


-Material: Nosaltres hem passat només amb unes 16-18 cintes exprés i dos estreps. Si es va més pillat de grau potser es possi alguna cosa a la sortida del segon Ae.
-Via: Es tracta de la linea més assequible de la paret, tot i aixó la paret és la que és i te compromís. Passada la tercera reunió ha de ser complicat baixar. La darrera és un 6a+, està equipat peró cal escalar entre xapes. Conteu amb 6a obligat per passar aquest llarg, encara que segurament amb V+ es passi millor no apurar el tema perquè rapelar d'allà ha de ser força complicat. La via està bé, per alguns potser massa Ae.Els trams de lliure estan bé peró no són d'antologia. En alguns trams de l'Ae les xapes són bolts del 8: LES XAPES NO ESTAN APRETADES!!!!!, mola mirar-ho abans de penjar-s'hi i si algú hi va i porta una clau per apretar-les millor.


-Descèns: Del final de la via acabar de pujar fins que podem sortir comodament pel vessant de la dreta. Quan veiem que podem baixar sense desgrimpar a la canal hi baixem. Seguim per dins la canal fins que acaba en un tallat. Seguir una feixa a l'esquerra on localitzem un primer ràpel de 15 i amb un segon de 55 arribem a terra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada