dilluns, 27 de desembre del 2021

Griviola Bella al Montgròs.

 


Molt bona via, la clàssica d'aquesta magnífica paret. S'ha de dir que va ser el primer itinerari del Montgròs i els seus autors no van deixar escapar l'oportunitat d'obrir una ruta elegant alhora que lògica .Gran part del recorregut transcorre per una canaleta més o menys definida que ens demana moviments a mig camí entre el díedre i la placa. La roca és d'excel·lent qualitat així com el paisatge  i l'entorn. Nosaltres no ho hem fet però hi ha qui enllaça la tercera i quarta tirada. M'ha semblat que del V cap a baix hi ha trams exposats. Nosaltres hem fet totes les reunions però hi ha qui enllaça la tercera i quarta tirada.



Accés: Aparcar Vinya Nova, al pàrquing que hi ha arribant a ma esquerra.

Aproximació: Agafar pista en direcció Can Jorba ( oposat Collbató ), al cap de 5/10' trobem un trencant a ma dreta amb una tanca de fusta amb un camí que ens permetrà pujar al Pas dels Francesos. Un cop al coll baixem a la Canal del Migdia i la seguim de pujada uns 10' fins a uns aixoplucs sota uns blocs. Aquí convé trencar a l'esquerra per unes grades i després per una canal amb una corda fixe. Després ve una zona mig boscosa mig rocosa que creuem per rastres de pas en direcció a la part dreta de la paret on comença la via. La primera tirada s'inicia a través d'una canal arbrada i hi podria haver les inicials G.B. picades a ma esquerra.



Material: Unes 16 expressos, una plaqueta recuperable i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 2.

Orientació: Sud est.

Grau obligat:  Hi ha qui diu V+ hi ha qui diu 6a.

Restriccions: Prohibida del 15 de Febrer al 31 de Maig.



Descens: Pel camí de la Normal al cim del Montgròs ( dreta ) que ens retorna a la Canal del Migdia. Diria que fins la quarta reunió totes les reunions tenien una anella, possibilitat de rapelar abandonant alguna vaga.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada