dimecres, 15 de desembre del 2021

Via l'Espluga a les Gorgues.



Ens ha agradat molt,l'hem trobat ben variada amb artificial de feineta,encastaments potents,espeleologia i escalada lliure lunar.Una petita joia per la nostre humil opinió.Segons la ressenya que mirem ja veiem que la manera d'encarar el primer llarg és diferent.Per a l'obridor es tracta d'una escalada lliure on podem reforçar amb algún friend mitjà de caràcter opcional mentre que per en Quim Gil amb un simple joc de friends solventa el tema amb l'habitual V+/A1.Obviament aquest ha set el nostre estil i prou feina que ens ha dut ja que hem esmerçat més temps en resoldre aquesta primera tirada que la resta de la via, per nosaltres aquest llarg ha estat entre feixuc i vibrant. S'ha de dir que som molt mals artificiers: ens fem un embolic amb el ferro que duem que sempre pensem que és poc,mai ens refiem de peces que aguantarien un camió, si hem de sortir en lliure de III ens sembla 7a...vaja uns cracks!.


Accés: Hem estacionat a  l' ermita de Sant Bartomeu ses gorgues, entre l'Esquirol i Tavertet.

Aproximació: des de l'ermita agafar un grau amb escalons que mena a la casa de Sentfores ( cartell ).Arribats a la casa de Sentfores seguim davallant cap a l'engorjat. Un cop al llit del riu el seguim de pujada una cinquantena de metres on ubiquem els parabolts que marquen l'inici de la Obagues de ses gorgues . Aquí agafem un petit relleig a l'esquerra que seguim una vintena de metres fins a localitzar els parabolts de la nostre via. Possibilitat de trobar ortigues. 

Horaris: Aproximació 20',via 3 hores i mitja i retorn al vehicle 15'.

Orientació: Diria que Nord Est.



Grau obligat: V+/A1+ o 6a/A1 amb algun pitó pla/universal i ganxo la cosa potser baixi un plus.

Material: Nosaltres hem passat amb 16 cintes exprés, un estrep, dos frontals, algun tascó i un joc de friends de l'Alien negre al Camalot del 3. El del 2 no l'hem possat, si el de segón tampoc escala en lliure i no vol pujar a jumars per la corda o doblem peçes entre l'Alien groc i el Camalot 0.75 o portem un grapat de vagues per allargar. Si fem el primer llarg amb els pedals pot anar bé dur algún pitó ( pla o universal ? ), de fet semblava que hi havia algún rastre de pitonatge. Tota la ferralla l'hem emprat al primer llarg, la resta de la via l'hem fet només amb les cintes.

Descens: Des de la darrera reunió acabar d'arribar al camí de l'aproximació, corriol a la dreta. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada