dimecres, 29 de desembre del 2021

Via Gamper a les Garrigoses.

 


Ens ha semblat una via tant guapa com exigent pel nostre humil nivell. Lo de guapa és matitzable però dit de cavall estant: 100 metres guapos, 100 metres de rostoll i 100 metres guapos...com quan anàvem al cine i tallaven la pel.licula per fer anuncis. Itinerari variat amb força placa però també hi ha trams de díedre. La part final del díedre del penúltim llarg l'hem esquivat per una fissura descomposta i un arbret a ma dreta. El company que n'ha fet un munt al Serrat de les Garrigoses i te criteri comentava que la primera tirada és de les millors que ha fet. Recorregut poc freqüentat cosa que farà que en algun tram haguem de vigilar.



Orientació: Sud
Accés: Collbató, cal estacionar a l'àrea recreativa de la Salut.
Aproximació: Pugem per la carretera fins l'entrada de les Coves del Salnitre. Aquí agafem el Camí de les Feixades que va per sota de les parets. Al cap de 5 minuts mal contats arribem a peu de via. Pitó i cúrrua d'espits visibles entre la Matarratas i la Chocolate Watch Band.



Material: Unes 14 cintes exprés, un estrep i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3. El més gran només l'hem possat en un forat de l'últim llarg amb alternatives. Interessant dur cordinos per reposar a la darrera tirada així com per canviar el d'algun ràpel.

Grau obligat: 6b/A1.

Horaris: Aproximació 15', via i rapels 5 hores. De la feixa al cotxe 30'.



Restriccions: De l'1 de Març al 31 de Juliol està prohibit escalar per nidificació d'aus.

Descens: Des de la darrera reunió hem fet tres ràpels fins la feixa. D'aquí sortim amb alguna desgrimpada i cordes fixes fins als graons del Camí de les Feixades. Mirant a la paret a l'esquerra.


2 comentaris:

  1. Bona via!! Després d'haver-la fet no tinc massa clar per on va la part final del penúltim llarg. Per l'esquerra no es podia protegir i per la dreta sí. La roca és igual de bona als dos costats. La mala roca està als peus. En tot cas, crec que en els dos casos vas a parar a l'arbret que et permet sortir del pas. Sí els oberturistes van anar per l'esquerra em sorprèn que no espitessin O clavessin...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tranquil que en breu els oberturistes et donen la resposta per aquí que ja saps que som blog de referència de la comunitat escaladora del trad als menja xapes.
      Salut i rostolls!!!!

      Elimina