dilluns, 14 de març del 2022

Homo Dollianus al Doll.

 


La Homo Dollianus no està pas malament i compleix amb els estàndards dollians de recorregut fissurat amb alguna placa anecdòtica i escalada atlètica. Val a dir que els autors de la ruta s'han ben escarrassat per posar-ho fàcil als repetidors: força material d'assegurament i roca sanejada. Algú va afirmar que es convertiria en una clàssica, podria ser que abans ho fes el Pilar Central. De moment la clàssica de la paret continua sent per mèrits propis la Manowar amb el Pilar Central apretant per quedar-se amb el lloc més alt del pòdium. Les tres m'han semblat igual de difícils però les altres dues m'han agradat més que aquesta. Hem enllaçat les tirades 2+3,7+8 i 9+10.



Accés: Si venim des de Camarasa just després del cartell de la Fontllonga hi ha una pista a ma esquerra. Entrem en aquesta pista i de seguida en prenem una altre a l'esquerra, recte aniríem a una granja.
Seguim aquesta pista aproximadament un quilòmetre i aparquem sota la segona línia elèctrica que trobem havent deixat enrere una bassa antiincendis. Em sembla que amb un tot terreny es pot apurar una mica més.

Aproximació: Seguim la pista i després un camí fitat i estassat que ens porta a les Escales del Doll que passant per sota el sector esportiu del Clot de Miqui ens deixa al peu de la paret i l'anem seguint a l'esquerra. Convé anar atents a la morfologia de la paret per distingir-ne l'Agulla de l'Abat, immediatament després d'aquesta caldrà pujar per una breu traça fins a l'inici de la via. Material visible,veure la fotografia següent.



Restriccions: Segons l'any l'escalada al Doll pot estar prohibida de l'1 de Febrer al 31 de Maig.



Grau obligat: V+/6a.

Material: 16 cintes exprés, algún tascó i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4. Es possen poques peçes però les hem possat força variades.

Horari: Aproximació 20',Via 3.5 hores i retorn al vehicle 25'.



Orientació: Oest, ombra fins a quarts de dues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada