dilluns, 7 de març del 2022

El Camí del Sàmper al Turó del Duc.



 Tenia moltes ganes d'escalar en aquest indret, potser per això o potser per que n'esperava poc n'hem sortit ben satisfets. No deixa de ser un recorregut de ressalts, amb alguns trams de feixa al límit de l'esgarrinxada però la majoria d'aquests bonys m'han semblat prou sostinguts com per que l'escalada resulti si més no entretinguda. La qualitat de la roca m'ha semblat bona als trams difícils i no tant bona a les parts més senzilles. L'equipament, a base de parabolts i un pitó, tirant a paternalista. Les tirades són curtes, nosaltres hem enllaçat Ll2+Ll3 i Ll4+Ll5.



Accés: Cal estacionar al Restaurant Can Mimó de Vacarisses que actualment està tancat. En cas de tenir un vehicle 4x4 una mica abans agafem una pista a ma esquerra amb curtes però empinades rampes que ens deixarà ben a prop del Pla Fideuer on una tanca metàl.lica impedeix la circulació rodada.



Aproximació: Des del Pla Fideuer diria que l'esperó discontinu pel que va la via es veu perfectament. Agafar un camí que s'hi apropa i un cop a peu de via cal abandonar el camí per pujar a sac entre els garrics i romanís ( rastres de pas ).



Horaris: Aproximació 20/50' depenent de si tenim o no tot terreny, 2 hores per fer la via i 20/60' pel retorn també en funció del tipus de vehicle del qual disposem.

Orientació: O Sud o Oest ja que hi vàrem ser una tarda i vàrem estar tota la via al sol.



Grau obligat: V+/A0.

Descens: La via acaba al cim del Turó del Duc,on carenem per un camí obert a la vegetació a ma dreta fins a un coll. En aquest coll localitzem un altre corriol que baixa directa al Pla Fideuer, punt on retrobem el camí de l'aproximació.

Ressenyes: Luichy i Josep Estruch, gràcies!

2 comentaris:

  1. Enhorabona Marc ! La via es veu potent i la roca acceptable, l'hi haurem de donar una oportunitat.

    ResponElimina
  2. A nosaltres ens va semblar bona, ja diras que tal si t'hi apropes.
    Salut i vies!

    ResponElimina