dilluns, 28 de març del 2022

Anglada Guillamón al Faraó.

 


Segons tinc entès aquesta ruta fou de les pioneres del vessant sud montserratí, inaugurada per la mítica cordada als anys seixanta del segle passat; l’Anglada Guillamón traça un elegant itinerari a una emblemàtica agulla. Als anys vuitanta escaladors vallesans obriren el Temple del Sol a l’Agulla del Faraonet estratègicament situada a sota del Faraó i que actualment permet arribar escalant a la base de l’Anglada Guillamón i allargar així l’escalada per un bonic díedre. Via recomanable sobre bona roca i de dificultat ben assequible encara que entretinguda. Al tram d'artificial hem partit una plaqueta i en la volada hem arrencat el pitó de sota. Hem deixat el burí net però cal escanyar-lo ja que les plaquetes no tenen prou angle per entrar-hi, el pitó arrencat era un universal gruixut i mitjà. Si algú vol reemplaçar-lo potser hi queda més bé una v gran. Si ens queden ganes passem per sota de la Negre Cornella i la Desig de sol.




Accés: Aparcament habilitat entre el Bruc Residencial i la Vinya Nova.

Aproximació: Pugem a la pista i agafem la bifurcació de la dreta, de seguida ens fiquem a dins d’un torrent: Torrent de la Coma d'en Pastor. L’anem seguint de pujada, al cap d'una estona caldrà pujar al vessant esquerra del torrent i arribem al sector esportiu anomenat Bloc del Camí ( zona esportiva del Faraó de baix).Aquí comencem a trobar marques grogues que ens guien per dins el torrent. A la part alta del torrent les marques surten del torrent a l'esquerra i ens deixen en una mena de carena. Compte que segons com costa de veure aquest punt, si fa estona que no veiem marques ni fites i el torrent està brut és que ens hem saltat aquesta bifurcació!. La traça de la carena ens deixarà en un camí transversal que seguirem a la dreta a les envistes del Faraó. El camí transversal tornant a travessar el Torrent de la Coma d'en Pastor ( per on pujaríem per anar a fer l'Estrany Mirall Llunar a la cara Oest ) i arribem a sota del Faraonet. Un corriol ens deixa al peu de l'evident díedre del Temple del Sol. Seguint una canal de la dreta arribaríem al coll que hi ha entre el Faraó i el Faraonet on comença la via.



Material: 12 cintes exprés, 1 pedal per persona,3 plaquetes recuperables, 1 escanyaburins i un joc de friends des de l'Alien negre al Camalot de l'1.Pot anar bé repetir el de l'1.

Horaris: Aproximació fent abans la Temple del Sol  1 hora caminant i 1 hora escalant; via 2 hores mentre que pel descens hi tenim 1 hora i mitja.

Grau obligat: V/A2.

Orientació: Sud (?), hi vàrem ser un dia de núvol.



Descens: Al cim anirem a buscar una instal·lació de ràpel a la cara Est ( dreta ) formada per un parabolt i algunes expansions més antigues. Aquest ràpel és curt ( 20 ? ) i ens deixa en una vira. D'aquí cal desgrimpar per l' Aresta Nord fins a un coll evident. Aquesta desgrimpada és de II-III grau i si es vol es pot rapelar. Situats al coll anirem a buscar la canal que hi ha sota la cara Est, a través de la qual baixarem fins pràcticament el peu de via tant d'aquesta via com del Temple del Sol.


2 comentaris:

  1. Respostes
    1. A nosaltres ens va agradar molt i no era pas el primer cop que la fèiem.
      Les clàssiques s'han d'anar renovant!.
      A veure quan en fem una altre plegats!

      Elimina