dissabte, 16 de juliol del 2011

Via de la Virgen a la Hermana Menor d'Irurutzun.


ATENCIÓ!!!!!!!: HI HA UN NIU DE VOLTORS A LA TERCERA REUNIÓ. Informeu-vos abans de fer la via.

-Company: Marc Sureda.
-Ressenya: Nosaltres duiem la de " 100 classicas de España ", en general es tracta d'anar seguint les xapes negres,peró en algún punt convé saber a on hem d'anar ( feixa i creuament de vies ).
-Material: Cintes exprés. Si es va just de grau potser un friend gros pot anar bé a la darrera tirada.
-Accés: Evident des de el poble, una carretera passa just entre les dues germanes. Passat el segon tunel trobem un aparcament a ma dreta.
-Aproximació: De l'aparcament creuem el segon tunel. Entre els dos tunels hi ha una canal a ma esquerra amb una corda fixe. Travessem una mena de cova a l'esquerra i anem flanqueijant a l'esquerra per unes lloses i terreny herbós ( baixant lleugerament ) fins que trobem una sirga,la seguim i ens deixa a peu de via amb 10 minuts mal contats. Crec que hi ha una altre aproximació.
-Via: La via està bé. Clàssica equipada a posteriori amb parabolts,combina una primera part ramposa de finura amb una part superior més aeria,amb plaques i díedres. Una tirada atlètica amb bona pressa i una travessia amb ambient acaben de fer que sigui una via ben variada per lo curta que és. Aixó si l'autovia li treu ambient a l'aventurilla. Queda a ma si es va de camí a Picos de Europa.
-Descèns: Acabem d'arribar al cim i en seguim la carena fins a un coll aquí anem al vessant de l'esquerra seguint rastres de pas que ens condueixen a una tartera que entra a dins del bosc. Pel bosc baixem a l'aparcament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada