divendres, 29 de juny del 2012

Heroína a la Paret de la Cascada.



                                            

-Cordada: Isaac i Busquets.
-Ressenya: 

http://lanochedelloro.com/reseespana/aragon_h_ordesa.html




-Material: Nosaltres dúiem molt de ferro. El joc de tascons, d'Aliens el semàfor amb dos verds i dos grocs, de Camalots un joc fins al 4 i 0.75, 1 i 2 repetits. Crec que les repeticons no les vàrem fer servir a cap tirada. El del 4 ens serà útil si volem cosir un tram de V+ de la vuitena tirada, sinó suposo que amb un tres es passa.
 -Aproximació: Des de la pradera agafem el camí de l'esquerra. Pujem fins a una cabana per vivaquejar, dos revolts per sobre trobarem l'últim rec on agafar aigua. Arribem a una bifurcació i agafem el camí de la dreta. Dos o tres revolts més enllà, a l'alçada de la base de la paret de la cascada deixem el camí a la dreta i anem a l'esquerra cap a peu de paret. Convé identificar el sistema de díedres pel que discorre la via ( amb un parell de sostres característics ), la via comença a la vertical d'aquest sistema de díedres, en una zona de grades negres, H i fletxa picada.



-Via:  Feia dos dies acàbem de fer la Zaratrustra ( que és una via cinc estrelles, per mi ) i potser per aixó no ens va acabar d'agradar. S'ha de dir que les quatres tirades de la part superior ténen un bon ambient. La part de baix va per una zona de grades amb trams de díedres i fisures prou guapos peró són aixó : grades. La roca cal controlar-la en bastants punts, peró no s'ens va trencar res. Suposo que és la falta de costum. Algunes aclaracions sobre la ressenya:

Ll1:  A peu de via trobem una H que hem repicat, en una zona de grades negres. No hem vist el pitó que marca el croquis peró a 3/4 parts de la tirada hi ha un friend enquestat.  R1: 1 clau i 1 arbust que el tapa.

Ll2: Hem passat pel traçat original ( IV+ ) , el díedre de l'esquerra. Tal com marca la ressenya. R2: dos claus i un arbust.

Ll3: Tal com marca la ressenya. No recordo que hi havia a la reunió.

Ll4: Sortim de la reunió un metre a la dreta i ens enfilem a sobre de la role. Aquí en comptes de fer una diagonal a l'esquerra hem tirat un pèl a l'esquerra de la vertical de la reunió i llavors per un díedre poc definit a la vertical d'un gran bloc sortint. El díedre acaba a l'alçada del bloc i flanqueijem a la dreta per una repisseta ( compte amb el bloc!!! ). Role al final de la repissa. R4: Dos claus i un bec de roca.

Ll5: Pujem per terreny herbós fins a la base del gran díedrea. Aquí hi ha el pont de roca on en Luichy fa reunió. En comptes d'aixó hem anat a enganxar a fer la reunió en els dos pitons que marca la topo a la dreta i més alta ( bagues visibles ). Hi arribem fent una U, primer a l'esquerra i després a la dreta. Reunió incómode en dos pitons que no hem pogut reforçar.

Ll6: Aquí la cosa agafa ambient!!!!. Flanqueig cap a l'esquerra per entrar a dins de la xemeneia. Un cop a dins de la xemeneia la seguim només un parell o tres de metres, fins que un sostre ens barra el pas. Sortim de la a l'esquerra flanqueijant per sota del sostre. Un cop a fora veiem un clau a la placa que ens torna a fer entrar a la xemeneia- díedre. Seguir-la fins al reunió de dos claus.

Ll7: Com marca la ressenya, l'únic que la reunió millor fer-la més amunt, hi ha un segon clau superat el desplomet amb un friend enquestat, ja quasi arribant al sostre de la tirada 8.

Ll8: Com marca la ressenya.

Ll9: Afegir que un cop drets a la vira que domina la reunió si anem a la dreta a buscar el pas lógic trobarem un clau que costa de veure a l'entrada de la bavaressa.

Ll10 i Ll11: Com marca la ressenya, els hem enllaçat. Reunió final en un arbre.

                                                  

-Descèns: Finalitzada la via acabar de pujar a la carena. Seguir la traça cap a la dreta fins a una canal herbosa que ens baixa al capdamunt de la cascada. D'aquí anar a la dreta a buscar les Clavijas de Cotatuero per les que tornem al camí de l'aproximació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada